söndag, december 28, 2008

Emmaboda sexan 2009

Vi befinner oss mitt i vintern och det är långt kvar till seriepremiären för Johansfors del. I slutet av April brukar de lokala serierna dra i gång och jag ser som vanligt fram emot det. I år lyckades inte Johansfors ta steget upp i femman utan slutade på en tredje plats i serien efter Åseda som vann och Nöbbele BK som kom tvåa. Vi siktar på att vara med och slåss om seriesegern nästa säsong.

Det har hänt lite i Johansfors IF under hösten och vintern och truppen börjar ta form inför nästa säsong. Vår tränare under säsongen Per Johansson har slutat och en ny ska leda laget under 2009. Det är Lars Frisk 44 år som kommer att ha ansvar för truppen.

Fyra nya spelare har hittills anslutit sig till laget. Andreas Cornelsen som närmast kommer från Emmaboda IS, Johan Ericsson senast i Lindås, David Håll, klubblös 2008 bördig från Borås och slutligen Martin Johansson från Lindås/ Långasjö. Enligt vissa källor så är några till på väg in i truppen.

När det gäller våra kommande motståndare kan konstateras att vi inte får möta Åseda IF eftersom de vann serien och gick upp i femman. Vi får inte heller möta Nöbbele BK som överförs till en annan DIV 6 serie och inte heller Bosnien/ Hercegovina som tyvärr lagt ner sin verksamhet.

Däremot får vi hela fyra nya lag att tampas med där våra kommunkollegor Vissefjärda GoIF, som ramlade ur femman i fjol, givetvis är det mest spännande laget. De andra nya lagen är S:t Sigfrid som även de ramlade ur femman, Flygsfors/Gadderås IF och Flerohopp GoIF som båda överförs till vår serie från en annan sexa.

Övriga lag är bekanta sen i fjol. Efter diverse turer så är det klart att våra rivaler Bodabruk kommer att ha lag 2009, det är alltså upplagt för nya heta Alsbo Classico drabbningar mellan JIF och Boda nästa säsong. Derby kommer det även att bli mot Skruv IF, Örsjö IF och Kosta IF. Alsjöholm IF kommer vi att möta igen liksom Lenhovda IF.

En annan nyhet jämfört med årets serie är att serien är utökad med ett lag från 10 till 11. Det innebär att ett lag kommer stå över varje omgång men i sin tur innebär det fler matcher i serien från 18 till 20. Spelschemat är inte fastställd än så vi vet inte vilka vi får möta i premiären. Jag återkommer självklart till det när det är klart.

Men redan på fredag är Johansfors återigen i farten då man spelar i Emmaboda IS traditionella inomhus cup Swedbank cup. Återkommer även senare i veckan om denna intressanta turnering.

Inga kommentarer: