fredag, december 19, 2008

Straffmiss kostade poäng för Hammarby

Hammarby fick åka hem från Vänersborg till Stockholm med noll poäng i bagaget efter kvällens bandyförlust med 4-5. Bajen fick jaga under hela matchen för redan i den sjätte minuten tog hemmalaget ledningen genom Anders Englund. Fyra minuter senare ökade IFK Vänersborg sin ledning genom Martin Röing efter ett frislag och sen var det en rejäl uppförsbacke för Hammarby. Som mest ledde hemmalaget med 4-1 strax innan halvlek men Bajen lyckades reducera till 2-4 genom David Karlsson. Bajen gjorde inte någon bra första halvlek utan såg lite tungt och kraftlöst ut. Man var inte riktigt med från början men spelade upp sig i slutet av halvleken. Bajen saknade nyförvärven Stefan Erixon och Jesper Ericsson som uteblev på grund av mindre skador, likaså gjorde sjuklingarna Richard Koch och Johan Östblom.

Andra halvlek innebar en fortsatt jakt på att komma i fatt IFK målmässigt och man lyckades göra två mål med tre minuters mellanrum med kvarten kvar att spela. Först gjorde Gustav Björkman 3-4 i den 73 minuten och sen kvitterade Andreas Hammarbäck i den 76 minuten och nu var det mycket som talade för att Hammarby skulle avgå med segern. Men matchavgörande kom i den 84 minutern då Calle Johansson slog in segerbollen för Vänersborg bakom en chanslös Hammarby målvakt. Bajen hade övertaget i slutminuterna, och fick på stopptid en straff till de grönvitas förtjusning. David Karlsson klev fram till straffpunkten och slog till. Peter Johansson räddade skottet, och inte heller returen ville gå in och förlusten var därmed tyvärr ett faktum.