tisdag, december 02, 2008

En allvarlig åtstramning av flykting- och invandringspolitiken

Västerpartiets flyktingpolitiske talesperson, Kalle Larsson, ser allvarligt på förslaget om försörjningskrav för anhöriginvandring som regeringens utredare igår presenterade.

För att ha rätt att få återförenas med sin närmaste familj i Sverige krävs att man ska kunna visa upp ett arbete eller annan försörjning och en bostad, enligt utredningens förslag.

- Detta innebär en mycket allvarlig åtstramning av flykting- och invandringspolitiken i Sverige, säger vänsterpartiets flyktingpolitiske talesperson Kalle Larsson. Förslaget kränker såväl Europakonventionen om mänskliga rättigheter som Barnkonventionen och innebär att barn riskerar att hållas åtskilda från sina föräldrar i flera år. Hoppet står nu till att de mer humanitära rösterna inom regeringspartierna, bland annat hos Kristdemokraterna, lyckas stoppa förslaget.

- Detta är värsta sortens signalpolitik. Det finns ingenting som tyder på att det skulle bli lättare för folk att få ett jobb och en rimlig bostad bara för att de förhindras att träffa sina närmaste, säger Kalle Larsson (v). Man kan ju fråga sig om nästa steg blir att tvångsomhänderta barnen till arbetslösa svenskar för att få föräldrarna i arbete?

Inga kommentarer: