måndag, februari 16, 2009

Veckans lag

Vinteridrotterna börjar närmar sig sitt slut och de olika slutspelen och Play off står om några veckor för dörren. I hockeyallsvenskan är det två lag som har visat framfötterna denna vecka.

Först är Malmö redhawks som för bara några veckor sedan stod i den ekonomiska ruinens brant. Man lät spelarna gå till andra klubbar om de ville och några gjorde det också. Andra stannade kvar och några juniorer fick chansen i A-laget. Det har inneburit ett enormt lyft där krislaget Malmö har förvandlats till ett lag för play off till elitserien och kanske mer än så. Med tre matcher kvar ligger man på åttonde plats med tre poäng upp till sjunde platsen som innebär Play off spel. Man har dessutom en match mindre spelad. I fredags vann Malmö övertygande över AIK inför en fullsatt Malmö Arena (12 262) och det innebar femte raka segern och dessutom en Veckans lag utmärkelse.

Det andra laget som blir veckans lag är Troja/ Ljungby som just ligger på den sjunde platsen som betyder spel i Play off. Detta efter två tunga bortasegrar i veckan. Först slog man Nybro hemma med 4-3 i Tisdags och följde upp den segern genom att i fredags slå Björklöven i Umeå med 4-2 och så tog man ytterligare en skalp i går då Mora besegrades med 5-3. Det är imponerande gjort av Troja som är på god väg att kopiera Borås prestation från i fjol att som nykomling nå en play off plats.

Veckans lag V 7: Malmö Red Hawks, IF Troja/Ljungby

Inga kommentarer: