fredag, februari 06, 2009

Folkpartiet föraktar demokratin

Knappt har resultatet från folkomröstningen 1980, som sa att kärnkraften skulle vara avvecklad 2010 raserats i och med att energiuppgörelsen i går där Centerns kovändning vara avgörande när man flaggar för byggande av nya kärnkraftverk, förrän nästa attack mot en annan folkomröstnings resultat kommer.

Återigen är det folkpartiet som visar sitt förakt mot demokratiskt fattade beslut genom att vilja ha en ny folkomröstning om euro. Redan 2011 vill man att svenska folket ska åter få avgöra frågan och folkpartiet har likt en diktaturstat resultatet redan klart för sig. EU minister och vice ordförande Cecilia Malmström sa i dag på (fp) partiråd följande:

- Sverige bör ha en ny omröstning inom två år så att vi kan gå med så snart som möjligt.

Samma minister som förra året förvägrade svenska folket att rösta om Lissabonfördraget fortsätter alltså oblygt arbeta för en ny folkomröstning om euron bara åtta år efter folkomröstningen 2003 som inte gick vägen ur folkpartiets syn.

Sen har Folkpartiet mage att anklaga vänsterpartiet för att vara kommunisktisk när de själva visar en väldigt nonchalant synsätt mot fattade beslut.

Inga kommentarer: