torsdag, februari 19, 2009

Usel andra halvlek förstörde kvällen för Bajen

I första halvlek såg allt bra ut för Hammarby i gårdagskvällens bandymatch hemma mot topplaget Västerås SK. 3-1 stod det på resultattavlan och Hammarby hade genomfört en av säsongens bästa halvlekar. 45 minuter senare så var resultatet ett helt annat nämligen 5-8 till gästerna.

Hammarby inledde alltså piggt och taggat och redan efter sex minuter kom första målet då Stefan Erixon slog till på en hörna och det skulle han göra fler gånger denna kväll. Faktum är att Hammarby spelade ut Västerås i första halvlek och hade det inte varit för deras duktige målvakt Daniel Kjörling hade matchen varit avgjort. Det borde den vara ändå för i den 13 minuten kommer 2-0 genom Stefan Erixon igen också denna gång på hörna och 3-0 i den 20 minuten återigen genom Stefan Erixon som alltså gör hattrick och dessutom tre raka hörnmål.

Men sen var det slut men Bajenmål på ett bra tag istället arbetar sig VSK in sig i matchen och i den 39 minuten kom så för deras del viktiga 3-1 reducering genom Michael Carlsson som utnyttjar ett lite undermålig försvarsspel från hemmalaget. I slutet av halvleken drabbas Bajen av två tunga 10 minuters utvisningar i den 42 respektive 44 minuten när Oscar Jonsson och sedan Olov Englund fick sitta på botbänken. Det var lite matchavgörande för detta innebar att VSK kom in i matchen och fick i sig massor av energi för resten av drabbningen.

I den 49 minuten kom VSK andra reducering till 2-3 återigen genom Michael Carlsson och nu var det match igen. Västerås trampade på och fick upp tempot i skridskoåkningen och Hammarby hade svårt att hänga med. Det som såg så bra ut efter 45 minuter förvandlades snabbt till en mardröm. På fyra minuter hade Västerås inte bara kvitterat utan också fått en två målsledning i sin hand. Kvitteringen till 3-3 kom i den 56 minuten genom Jonas Nilsson. 1 minut senare var det dags för nätrassel igen bakom Bajen målvakten denna gång signerad av Klas Nordström . Det var inte slut med detta utan 3-5 kom också som ett brev på posten genom Patrik Anderbro bara tre minter senare i den 60 min.

Nu var det Västerås som hade initiativet i matchen och Hammarby fick börja jaga reducering. En helt oväntad scenförändring jämfört med 1.halvlek. Ett gnutta hopp tändes efter 65 minuter då äntligen Hammarby fick ett mål fram till 4-5 då Johan Östblom magnifikt gör ett riktigt klassmål. Men det hoppet släcktes brutalt ner av VSK som inte slog av på takten och bara fem minuter senare är det återigen två målsunderläge för Bajen då Anderbro gör sitt andra mål för kvällen. Som inte detta skulle vara nog så ökar Västerås på till 4-7 bara en minut senare i den 71 minuten och då är matchen i praktiken avgjord. Visserligen reducerar Hammarby i den 77 minuten till 5-7 men det var bara av akademiskt betydelse. Målskytt blev David Karlsson. Men det var ändå VSK som fick sista ordet genom Michael Carlsson som därmed blev tre målskytt i matchen.

Tung förlust för Hammarby som tyvärr föll i hop i andra halvlek och det ska erkännas kändes inte speciellt bra inför det kommande slutspelet. Men och andra sidan ska en genomklappning ske så är det bättre att de kommer i denna match än senare i slutspelet. Nu väntar en match till för Hammarby då man på söndag möter redan nedflyttningsklara Örebro SK på bortaplan. Efter det börjar det efterlängtande och dramatiska kvartsfinalspelet.