söndag, februari 01, 2009

Tillfälligt minskning

Årets första månad är slut och det är det dags att redovisa besöksantalet på min blogg. Januari innebar en minskning från föregående månad med 94 personer. 1174 unika besökare besökte min blogg förra månad mot 1268 i december. Med unika besökare menas att en dators IP räknas endast en gång/dygn som senare sparas i statistiken som jag kan följa. Dags genomsnittet ligger förnärvarande på 38 besökare och det är en minskning på tre personer sen december. Månadsgenomsnittet lyder på 1254.

Vad minskningen beror på vet jag inte eftersom bloggens inriktning inte har ändrats. En del tycker att det är för mycket bilder, för mycket sport eller för mycket politik. Men för egen del är jag väldigt nöjd med bloggens utformning så där kommer det inte att bli någon förändring alls. För trots minskningen kommer jag att fortsätta att uppdatera som vanligt ofta med nytt läsvärd och sevärda artiklar och bilder. Men det är så att ibland hittar många hit och andra månader går det sämre. Jag är inte den som till varje pris jagar besökare även om jag givetvis tycker det är kul när så många som möjligt besöker min blogg och som den tävlingsmänniska jag är så blir det som en liten tävling att följa statistiken dag för dag, månad för månad.

Den bästa månaden är April 2008 då jag hade 1676 unika besökare och april ligger i särklass i topp. På andra plats är månaden efter maj med 1502 besökare. Dit har jag långt kvar och inte blir det lättare att nå dit under februaris 28 dagar. Jämför man med förra årets februari så hade jag 1074 besökare och bättre än så blir det förhoppningvis i allafall.

Jag har stabiliserat mig runt 1200 besökare per månad:

Augusti: 1132
September: 1216
Oktober: 1266
November: 1209
December: 1268

Jag vill tacka alla som tittar in på bloggen, det är kul när många läser det jag skriver och publicerar och tittar på mina bilder. Hoppas ni fortsätter att besöka bloggen och kommentera gärna det ni ser eller läser.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Ett sätt att locka till sig fler läsare är att länka till artiklar i tidningar eller till andra bloggare och sedan ha bra egna kommentarer som ger läsarna fler reflexioner. Fast då skall det vara bra kommentarer också, inte bara ett konstaterande att någon annan har skrivit något som man tycker är bra eller dåligt i största allmänhet.

Och så är det trevligt att jobba upp en liten men trogen skara av fasta läsare.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag har bloggvänstern och nyligen.se som jag pingar mina artiklar på. Sen har du helt rätt i att kommentarer i andra bloggar är helt rätt sätt att få fler besökare.

Men framför allt göra en intressant blogg för besökarna så att de återvänder igen.