onsdag, februari 04, 2009

Emmaboda by night

Vi har just kommit in i sista av vintermånaderna Februari och nästa månad börjar våren enligt kalendern. Som ni säkert har märkt har det ljusare både på kvällarna och på morgnarna men fortfarande dominerar den mörka tiden på dygnet.

Likt andra orter så tänds lamporna även i Emmaboda när det mörknar och kastar sitt sken på oss som fortfarande är vakna. Samtliga kort är tagna i kväll mellan 22.00-22.30. De är tagna med både blixt och utan.














Korsningen Storgatan och den korsade Nygatan.














Hotell Amigo












Detta område har inget namn vad jag vet men borde kanske döpas till Lilla torget















Stationsområdet










Emmaboda har en omfattande tågtrafik. Vi har Direkttåg till Göteborg, Malmö, Köpenhamn, Kalmar och Karlskrona. Sen kan man byta tåg i Alvesta och nå Stockholm på några timmar.














Stationshuset












En av Emmabodas äldsta neonskylt finns på Konditori Fenix fasad













Entrén till Kommunhuset














Centrumtorget














Café Emma


















2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Stationshuset borde jag komma ihåg. Men å andra sidan var det ´86 och ´87 som jag passerade och bytte till/från Karlskrona, så jag må väl vara förlåten om minnet har blivit något suddigt.

Vad tycker ungdomen om Emmaboda: trivsamt, eller ett ställe man flyr från så fort det bara går?

Nicke Grozdanovski sa...

Eftersom du bara bytte i Emmaboda så är du förlåten ifall du inte kom ihåg stationshuset.Inget man lägger märker till sådär :-)

Tyvärr är det som alla andra glesbygdskommuner att Emmaboda tappar invånare och då är ungdommen snabba att flytta. Men vi får in en hel del barnfamiljer utifrån ändå.