tisdag, februari 17, 2009

Moderaterna flirtar med Sverigedemokraterna

Moderaterna med Tobias Billström i spetsen presenterar idag krav på en hårdare invandringspolitik. På bred front vill man ge signaler om att Moderaterna är Riksdagens mest invandringskritiska parti. Vänsterpartiets antirasistiske talesman Kalle Larsson är mycket kritisk.

- Moderaterna påstår nu öppet att invandrare inte skulle vara intresserade av att komma in i det svenska samhället - att hitta arbete, bra bostäder och egen försörjning - utan att man tvingar dem. Förslagen om obligatoriska språkkrav för medborgarskap och att slopa dagpenningen för asylsökande som inte bosätter sig där staten vill är ytterligare delar av de hårdare tag mot invandrare som Moderaterna nu profilerar sig på, säger Kalle Larsson.

- Moderaterna vill göra det ännu lättare att utvisa trots att utvisning redan idag ska gälla vid grov brottslighet. Dessutom insinuerar man att invandrare som grupp skulle vara särskilt benägna att begå brott. Detta är en ren främlingsfientlig retorik och en öppen flirt med Sverigedemokraterna.

- Nu presenterar sig "de nya Sverigemoderaterna" fullt ut och det är inskränkthetens, överhetens och främlingsfientlighetens röst vi hör. Det är djupt skrämmande att det är landets migrationsminister som är deras anförare, säger Kalle Larsson.

2 kommentarer:

Mats sa...

M snackar i nattmössan när de påstår att invandrare inte vill komma in i det svenska samhället.
Att det är som det är beror på att vi inte haft någon bra migrationspolitik de senaste 30 åren.
Det är ett av mina favoritområden inom politiken. Jag har i många år bott, jobbat och skaffat mig många vänner bland invandrare.
Genom att vara frågvis och envis har jag fått en liten bild av problem som finns för de nyanlända.
Det skulle vara kul att diskutera någon gång, men inte här då det är ett stort ämne.

Nicke Grozdanovski sa...

Vi kan ta en fika på fenix någon och samtala om detta ämne.