lördag, september 13, 2008

Avslutning på vår miljökassekampanj på marknaden i Emmaboda

I dag genomfördes Emmaboda marknad som också innebar ett slut på vår miljökasse kampanj till förmån för organisationen Ecpat. Vi hade 16 kassar kvar och samtliga såldes under marknaden. Kassarna var tillverkade av min partikamrat Gun Mälberg av överblivet tyg och ingen av de vackra kassarna var den andre lik. Vi började arbetet klockan nio men eftersom jag jobbade i natt så kom jag först vid 13 tiden. Då var det bara fem kassar kvar och innan klockan hunnit slå 14 var samtliga slutsålda. Så vi packade då ihop bordet efter ett välgenomförd dag.

Kampanjen har varit framgångsrik sen vi började sälja fredagen den 5 juni och har sålt till och från under sommaren under b la Emmabodafestivalen i slutet av juli. Exakt hur många kassar vi sålt har jag inte i huvudet med vi har fått in 2180 kronor till Ecpat som är en organisation som aktivt jobbar mot barnsexhandel i världen. Deras arbete går bland annat ut på att motverka spridning av barnpornografi, de sätter fokus på barn sexturism och försvårar för människohandlare som förser den svenska sexmarknaden och även övriga världen med unga offer. Summan ska sättas in på deras konto under denna månad där vi även ska redovisa detta för allmänheten via vår lokalmedia med start med min blogg.


Vi i Vänsterpartiet, Emmaboda ska vara stolta över detta arbete som vi efter förmåga mellan sammanträden och det det kommunala arbetet och alla andra övriga saker som vi alla gör ändå har orkat göra en sådan här insats. En insats som inte har gått kommuninvånarna förbi obermäkrt.

Slutligen vill vi tacka alla som har köpt miljökassar eller på annat sätt bidragit till att Ecpat får in 2180 kronor till sitt viktiga arbete. Om ni som inte har haft möjlighet att köpa en miljökasse men ändå känner att ni vill bidra till deras arbete kan sätta in valfritt belopp på deras konto:
903434-9

För mer information om Ecpat besök :

Ecpats hemsida

Min arbetskamrat Ancie Edh köpte en kasse utav Lise Kroer som informerar om ecpat och deras arbete.
Tre nöjda partikamrater. Lise Kroer, Hugo Grönlund i mitten och ordförande i vänsterpartiet Emmaboda Mikael Nilsson. Våra två andra kamrater Gun och Kent Mälberg hade just gått för dagen men har minst sagt stor delaktighet i partiarbetet och succén med miljökassarnaEmmaboda marknad för både stora och små. Denna bild är tagen strax efter halv fyra då besökarna började trappa av. Men marknaden var välbesökt under dagen.

5 kommentarer:

Kaj Raving sa...

Bra jobbat! Synd att jag missade er bara, jag kom nog strax efter två, så det måste varit precis :(

Nicke Grozdanovski sa...

tack Kaj.. vilken otur att du inte kom lite innan. Hade varit kul och träffas. Men det kommer fler tillfällen

tomasrj sa...

Härligt politiskt arbete! Projektet med kassarna är för mig hederligt gammalt kampanjarbete. Helt rätt!

Mats sa...

En stor applåd för era insatser. Arbetet mot barnsexhandeln kan inte få nog med stöd.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag tackar både Tomas och Mats för era ord. Vi har alla en del i detta men jag vill ändå framhålla Gun Mälberg som kläckte denna ide i våras. Vi andra blev eld och lågor över detta projekt. Vi såg många dimensioner i detta. Allt för en insats för miljö och en insats för Ecpat. Det visar också att vi ägnar oss åt annat än bara läsa kommunalhandlingar och sitter i sammanträden. Det är viktigt det med så man får en vänsterprofil på kommunen men det är trots allt inte allt.