måndag, april 14, 2008

Veckans Lag

Denna vecka var det inte alls svårt att utse veckans lag och det blev två lag som denna vecka förtjänade denna utmärkelse.

Rögle BK slog alla med häpnad när de i torsdags blev klara för nästa säsongs Elitserie i ishockey. Detta efter tidernas kvaldrama som kommer att gå till historien. Fyra lag på 16 poäng slogs om två platser när sista omgångens första nedsläpp genomfördes. Efter en spännande match slog Rögle- Mora med 3-2, där det stod 1-1 länge och då hade båda lagen stora chanser att nå elitserien. Men med 26 sekunder kvar av matchen gör skåningarna 2-1 och ett sällan skådad glädjefnatt utbrytter i Ängelholms ishall. Matchen slutar tillslut 3-2 till hemmalaget. Samtidigt som Leksand hemma hämtade upp ett 0-3 underläge mot Malmö till 4-4 och sen 5-4 seger efter sudden death. Detta innebar att Rögle passerade sin ärkerival Malmö i tabellen och elitseriedrömmen blev sann. I detta sammanhang måste man nämna backen och lagkaptenen Kenny Jönsson som genom åren motstått anbud från elitserieklubbar och blivit sin moderklubb Rögle trogen sen han kom hem från NHL 2004. Tänk att få kröna sin karriär med att för andra gången vara med att föra upp RBK till elitserien. Förra gången var 1992. Rögle visade att man inte alltid behöver ha extremt välbetalda stjärnor för att lyckas. Ett stort hjärta och vilja är minst lika viktiga ingredienser för ett lags framgång.

Brynäs IF var det andra laget som kommer spela i Elitserien nästa år. I deras fall så handlade om att stanna kvar i högsta serien. Efter en turbulent säsong var det ytterst nära att man åkte ur Elitserien för första gången någonsin. Med den vetskapen och pressen laget hade var det imponerande att man lyckades knyta näven och säkra det nya kontraktet. Bäst när det gäller var både Brynäs och Rögles signum och det gör att båda lagen blir utsedda till veckans lag av den manstarka juryn.

Veckans lag: V15: Rögle BK och Brynäs IF

4 kommentarer:

Mats sa...

Djup depression.

Nicke Grozdanovski sa...

det kan jag förstå... Men Leksand kommer igen

Mats Andersson sa...

En liten rättelse bara. Rögle gick upp i Elitserien 1992, inte -94 som du skrivit.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag såg fel mats Andersson och har ändrat det till 1992 nu. Tack för att du påpekade det. :-)