måndag, april 28, 2008

Veckans lag

Utskällda och ifrågasatta innan fotbolls allsvenskan och efter fyra raka förluster fick de allsvenska olyckskorparna vatten på sin krav. Ljungskile SK var för dåliga för allsvenskan sa dem.

Men så den 17 april kom bomben på LSK:s hemmarena Starke Arvid då man slog Elfsborg med 1-0. Fotbollssverige häpnade och satte kaffet i halsen av chocken. Ljungskile SK fortsatte att segra i Trelleborg matchen efter med 2-1. Sen kom ytterligare en megabomb i fredags då svenska mästarna IFK Göteborg kom på besök till det lilla samhället i BohusLän. LSK vann med 2-1 och nu började vissa experter säga att LSK var en fara för fotbollen, inte för att de inte hörde hemma i allsvenskan utan att de faktiskt har råkat vinna tre matcher i rad och att de spelade efter sina resurser det vill säga defensivt.

Jag tycker det är bra och kul för fotbollen att Ljungskile visar sina kritiker att de har fel. Det finns inga slagpåsar i allsvenskan och det är inte bara att ställa ut skorna för LSK motståndare för att få tre poäng utan man måste kämpa sig till dem. Allsvenskan lever i allra högsta grad.

Veckans lag: V17, Ljungskile SK

Inga kommentarer: