lördag, april 26, 2008

Örsjö IF- Johansfors IF 1-1

I går var det dags för seriepremiären i DIV 6 Emmaboda och Johansfors begav sig till Strandängens IP i Örsjö. Premiärnerverna tycktes man inte lämna kvar i omklädningsrummet utan matchen började med ett nervöst och ängsligt bortalag och ett heltaggad hemmalag som hade käkat taggtråd inför matchen. Örsjö var klart bättre och stressade Johansforsspelarena högt upp på planen.














Örsjö i sina vitgröna dräkter stressade Johansfors i början av matchen.


Hemmalaget fick också utdelning efter ca sju minuter in i första halvlek då en Örsjö spelare blev nerriven i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Babak Taleb gör inget misstag utan sätter fullt rättvist 1-0 till hemmalaget

Detta gjorde inte saken bättre för JIF som slarvade med uppspelen och började redan nu hänga med huvudet. Örsjö däremot fortsatte att skapa halvchanser och hade mer energi i kroppen än bortalaget. Det kändes lite grann som att Johansfors underskattade Örsjö i första halvlek och hade svårt att komma in i matchen pga det. Men inga fler mål i första 45 minuterna

Andra halvlek fick vi se ett betydligt piggare och viljestarkare Johansfors. Vad tränaren Per sa i paus vet jag inte men det hjälpte tydligen för Johansfors malde sakta men säkert tillbaka Örsjö i andra och började skapa fler och fler heta målchanser. Men Örsjö var ingalunda farliga när de skapade sina kontringsattacker. Axel Karlsson i Johansfors målet fick briljera ett antal gånger med ett par fina räddningar.

Med ungefär 20 minuter kvar av matchen så kommer Johansfors kvitteringen signerad Andreas Johansson som efter ett fint förarbete och inlägg från Adam Wellrup som på volley sätter bollen upp i nättaket bakom en chanslös Örsjö målvakt















Johansforsglädje efter 1-1. Däremot en deppig lagkapten i
Örsjö


Johansfors tryckte på för att få in ett segermål och hade två jättelägen att avgöra men Örsjö målvakten gör en bra räddning på den första och på den andra chansen så går bollen tätt över ribban. Men matchen slutade 1-1 efter 90 minuters spel.

Förväntningarna på tre poäng förbytes till ett oavgjort resultat och det var tämligen rättvist sett över 90 minuter tycker jag. Matchen var en typsikt premiär match utan någon större skönspel men det var väldigt spännande under hela matchen mellan två kämpande lag som inte ville släppa till sig några poäng gratis. Nu ser vi fram mot hemmapremiären nästa lördag då Åseda kommer på besök och förhoppningsvis kommer den första trean då.

För min broder Daniel som spelar i rivalerna Boda var det lite deppigare i går då man förlorade sin premiär borta mot Kosta med 0-2.

Övriga resultat i Emmabodasexan:

Lenhovda IF- Skruv 1-2
Bosnien/Hercegovina- Alsjöholm 2-3
Åseda- Nöbbele 4-0

Inga kommentarer: