söndag, april 27, 2008

Trelleborg FF- Hammarby 1-0

Det blev ytterligare en förlust för Hammarby när man på bortaplan förlorade dagens match mot Trelleborg med 1-0. Trelleborgs segermål kom på straff genom Michael Mensah efter 26 minuters spel. För tredje matchen i rad så går Hammarby av planen utan att göra ett ända mål. Sammanlagt är det nu 337 minuter sedan Hammarby senast gjorde mål.

Första halvlek var det inte mycket som stämde för Hammarby. Man hade väldigt svårt att skapa något konstruktivt framåt och bakåt var det inte heller helt stabilt. Trelleborg var inte mycket bättre men man lyckades få första målet efter en tilltrasslad situation som slutar med att Emil Johansson fäller Andreas Drugge i straffområdet och Michael Mensah säkert slår in bollen i mål bakom en chanslös Rami Shaaban som gjorde comeback i målet. Bara någon minut innan hemmalagets mål tvingas Mikkel Jensen, lagkapten i Suleyman Sleymans frånvaro, kliva av med en befarad bristning i baksidan av låret. Klebèr Saarenpää ersätter.

Andra halvlek blir bättre från Hammarby sida och man börjar skapa chanser men är fortfarande uddlösa framåt. Men Andreas Drugge i TFF får en bit in andra halvlek ett bra skott som touchar en Bajare och vållar Shaaban vissa problem men han boxar bort bollen.

Hammarby börjar skapa hetare chanser och kvitteringsmålet hänger i luften. Efter en frispark slår Emil Johanssons en hög boll som tvingar en trängd Dahlin i TFF målet att boxa, Paulinho nickar på returen men Yousef Fakro volleyrensar undan någon meter framför mål. Bajens bästa kvitteringschans får inbytte Freddys Söderberg med drygt 20 minuter kvar. Emil Johanssons vänsterinlägg går förbi Charlie Davies, men Söderberg når fram och styr bollen klockrent i kryssribban.

Bajen fortsätter att trycka på men lyckas inte utnyttja sitt spel övertag utan matchen slutar med en 0-1 förlust.

Jag kräver inte att Hammarby utan vidare ska köra över Trelleborg på bortaplan, men jag kräver att man har en bättre inställning till matchen. Den första halvleken var bedrövlig från Bajens sida, andra halvlek något bättre och hade vi spelat så från början så hade matchens resultat sett annorlunda ut. Men Bajen spelar utan självförtroende just nu och det måsta man få bort inför fortsättningen annars riskerar laget hamna i en bottenstrid framåt höstkanten. Nu gäller det att stärka motivationen och stärka inställningen inom laget. Nu väntar härnäst en cupmatch mot Syrianska i Södertälje på torsdag och IFK Göteborg hemma på söndag. Tränare Tony Gustavsson har lite att göra framöver