måndag, april 07, 2008

Inför Hammarby IF- GIF Sundsvall










HAMMARBY IF- GIF SUNDSVALL, SÖDERSTADION KL. 19.00

Ikväll är det äntligen dags att slå upp de allsvenska portarna på Söderstadion igen. Senast var den 28 oktober i fjol då GAIS gästade i den sista omgången. I hemmadebuten ikväll ställs man igen mot en allsvensk nykomling då GIF Sundsvall kommer på besök.

I kvällens drabbning mönstrar tränare Tony Gustavsson återigen en skadefri trupp och troligtvis får de som startade mot Ljungskile förra måndagen nytt förtroende från start. Det innebär att Rami Shaaban står mellan stolparna och det inger trygghet för hela laget. Hans agerande i premiären med sin lugn och spelförståelse bådar gott inför säsongen. På den centrala backlinjen spelar Christian Traoré och kapten Suleman Sleyman. De är viktiga med sin tyngd och rutin. På kanterna spelar David Johansson och troligtvis Kleber Saarenpää som gjorde en hyfsad insats senast.

På mitten spelar Erkan Zengin som hade en tuff match senast på det dåliga underlaget men ändå visar han stundtals hur nyttig han är för laget. Louay Chanko som slog inlägget som tillslut resulterade i segermålet mot Ljungskile. Han är en av allsvenskan bästa defensiva mittfältare. Petter Andersson som gjorde ett stabilt intryck mot Ljungskile och Claudio Dadomo som även han gjorde en godkänd insats i premiären. Med spelare som Sebastian Castro -Tello och Haris Laitinen med i truppen så har Bajen en av seriens bästa mittfält och en stor konkurrens på den lagdelen.

Anfallet fick inte till det mot Ljungskile även om Charlie Davis var där framme i den duell som resulterade i självmålet som avgjorde matchen. Davies försökte, sprang mycket och hade en stor vilja under hela matchen. Men underlaget var inte den bästa för den bolltrollande amerikanen. Detsamma gäller brassen Paulinho som inte heller fick till det. Hoppas att de båda får till det i kvällens match. Det är viktigt att de kommer igång tidigt i allsvenskan.

Nykomlingarna från norr GIF Sundsvall är säkert revanschsugna efter den tuffa premiären mot Helsingborg som slutade med förlust med 0-3. Även GIF Sundsvall har en skadefri trupp som åker ner till Stockholm. Man kommer förmodligen att inrikta sig i första hand på försvaret och täppa till Bajens anfallsspel . Det var det som brast mot Helsingborg som även fick ett snabbt mål att rida på. Sundsvalls nyckelspelare är målvaktsveteranen Fredrik Sundfors 35 som är viktig med sin rutin. Han har varit i allsvenskan och på Söderstadion förr. Han vet vad som väntar Sundsvall i kväll. Även om norrlänningarna satsar på försvaret i första hand kommer man säkert inte tveka om man får kontringstillfällen. Man har både den rutinerade Per Cedergren i laget och måltjuven från fjolåret Johan Patriksson som gjorde 17 mål i superettan. Dessa måste Bajen se upp med i kväll. Både spelare och ledare i Sundsvall ser fram mot och är laddade till tänderna att möta Hammarby på Söderstadion.

Hammarby är stora favoriter inför ett fullsatt Söderstadion. Det vibrerar av stor förväntan bland Hammarby supportarna och spelare. Bara inte anspänningen blir för stor så att det låser sig. Därför är det viktigt att man tidigt får hål på Sundsvall så att man kan rida på framgångsvågen och samtidigt få upp Giffarna från skyttegravarna. Det är viktigt att Hammarbys passningsspel fungerar och att man har högt bolltempo i matchen. Men normalt sett ska Hammarby vinna med ett par mål och det är precis sådana här matcher som måste vinnas om man ska vara en allvarligt guld kandidat när serien summeras i höst. Det vore givetvis skönt att ha sex poäng efter två matcher och få den start som vi alla trodde på innan serien. Hoppas också att anfallarna Paulinho och Charlie Davies får sätta ett eller flera bollar. Det är otroligt viktigt både för dem och för laget att deras självförtroende och målsinne stärks. Kämpaglöd, vilja, målhunger är Hammarbys tre nyckelord inför kvällens match.


Senast lagen möttes på Söderstadion var den 19 september 2005 och då blev det 0-0

Tips: 3-0

Inga kommentarer: