onsdag, april 16, 2008

Satsningar på välfärden lyser med sin frånvaro

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson saknar satsningar på välfärden i vårpropositionen som finansminister Anders Borg (m) presenterade i går.

- Folket vill ha bättre välfärd, inte sänkta skatter. Den åsikten har även de flesta borgerliga väljare. Men regeringen som säger sig vara en lyssnande regering, har satt på sig både öronproppar och hörselskydd för att slippa höra, säger Ulla Andersson, vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson.

- Statsministern åker till andra länder och uppmanar dem att minska utsläppen. Sedan åker han hem, utarmar skogen och bygger motorvägar. Regeringen pratar grönt men satsar svart, det är en asfaltallians och en utsläppsallians som styr Sverige, säger Ulla Andersson.

- Skattesänkningar rustar inte Sverige för en svagare konjunktur. En offensiv regering hade använt överskottet och investerat för framtiden i välfärd och infrastruktur. Jag efterlyser satsningar på klimatet och anser att staten borde ta ett större ansvar för att bygga ut järnvägen och kollektivtrafiken, säger Ulla Andersson.

- Regeringens cyniska politik har skapat en stor grupp nyfattiga, en grupp som domineras av kvinnor. De har fått sänkta ersättningsnivåer i sjukförsäkring och a-kassa. Det är de som betalar slopad förmögenhetsskatt och skattesubventionerad hemhjälp för högavlönade män, säger Ulla Andersson.

Inga kommentarer: