torsdag, september 13, 2007

Sjukskriv regeringen

I dag presenterade regeringen sitt sparpaket inom sjukförsäkringsområdet. Vänsterpartiet är kritiskt på fler punkter.

- Detta är brutalt och cyniskt. Den som är sjuk förlorar sina arbetsuppgifter redan efter tre månaderoch sin anställning efter sex. Varför skulle en arbetsgivare bry sig om att förbättra arbetsmiljön eller hjälpa till med rehabilitering när man så snabbt kan bli av med en anställd? Detta är ett förödande slag mot arbetsrätten för den som är sjukskriven, säger LiseLotte Olsson (v), taleskvinna i socialförsäkringsfrågor för vänsterpartiet.

- Tusentals människor kommer också att få sänkt ersättning vid långtidssjukskrivning. Man låtsas att man satsar, men i praktiken sänker man ersättningen dramatiskt för många av dom som är sjukskrivna över ett år, fortsätter LiseLotte Olsson.

- De nya beräkningsgrunder som regeringen vill använda kommer också redan nästa år att innebära mindre pengar för alla sjukskrivna. Men det finns inga som helst belägg för att en lägre sjukpenning skulle göra det lättare att komma tillbaka till arbete. Regeringen gör bara fattiga människor ännu fattigare. Det bästa för de sjukskrivna vore om man helt enkelt sjukskrev hela regeringen så fort som möjligt. De klarar inte av sitt jobb. avsluta LiseLotte Olsson.

2 kommentarer:

Anonym sa...

äntligen visa v vad dom stå för heja på så kanske jag rösta på v....det bästa som jag läst på länge hurra,,,

Nicke Grozdanovski sa...

tack anonym, vi behöver växa för att bli starka nästa val så din röst är viktig