måndag, september 24, 2007

Inför IF Elfsborg- Hammarby IF

IF ELFBORG- HAMMARBY IF, BORÅS ARENA, KL 19.00Hammarby åker i kväll till Borås för att möta de regerande svenska mästarna Elfsborg. En tuff uppgift väntar alltså våra grönvita bröder men långt ifrån omöjligt. Tyvärr åker Bajen utan anfallaren Paulinho som är avstängd i denna match efter att fått sitt tredje gula kort i senaste matchen mot Gefle. Även backen Gunnar Thor Gunnarsson är inte med i truppen. Bajen kommer närmast ifrån UEFA-cup matchen hemma mot Braga från Portugal där som bekant Hammarby vann med 2-1.

Annars så är det som vanligt de senaste matcherna Erland Hellström som står längst back. Han får bekänna färg i kväll men jag tycker att han börjar komma in mer och mer i matchtempot och visar bra form.

Backlinjen är intakt. Suleyman Sleyman är tillbaka efter sin avstängning. Sleyman förlängde sitt kontrakt förra veckan med Hammarby med ytterligare ett år och det tackar vi för. Store starke Christian Traoré kommer liksom Sleyman att få tampas med Elfsborg snabba forwards. På kanterna finns David Johansson och José Monteiro.

Mittfältet är också intakt och oerhört viktig för Bajens speluppbyggnad och försvar. Erkan Zengin som med sina trollkonster kan dribbla bort vilken motspelare som helst. Sebastian Eguren är de stora matchernas man och viktig nu när inte Paulinho är med. Louay Chanko är en slitvarg som är nyttig för vilket lag som helst. Sen är det frågan om tränare Tony Gustavsson sätter in Sebastian Castro- Tello på mitten eller sätter han på topp. I så fall spelar Haris Laitinen på mitten.

Som sagt var är Paulinho avstängd och det är synd eftersom han fått upp ångan och gjorde tre mål senast mot Gefle. Nu kommer Petter Andersson spela på topp men frågan är vem som kommer vara hans anfallspartner. För mig känns Castro-Tello hetare än vad de övriga anfallare är. Men vi får se vad tränare Gustavsson har i bakfickan.


Elfsborg är ett väldigt bra lag som kämpar om guldet i år med. Boråsarna har många bra och talangfulla spelare med Stefan Ishizaki i spetsen. Han har gjort åtta mål under den allsvenska säsongen. Men laget står inte och faller med honom. Spelare som Anders Svensson, Mathias Svensson, James Keene och målvakten Johan Wiland gör att Elfsborg har ett slagkraftigt lag som man måste hålla koll på under matchen. Dock får man avstå från backarna Jari Ilola och Andreas Augustsson som är avstängda i kvällens match. Även Elfsborg var i farten i Europa i torsdags då man faktiskt slog Dinamo Bukarest borta med 2-1 efter två mål av James Keene. Elfsborg har spelat in 35 poäng hittills under säsongen och det är en poäng mindre än Djurgården och Kalmar som har 36. Kalmar har dock en match mer spelad. Så guldjakten fortsätter för Boråsarna

Hammarby är åtta i tabellen med 30 poäng men har fortfarande chans att blanda sig i toppstriden även om det är mycket svårt. De två kommande matcherna blir avgörande för Hammarbys vidare öden i allsvenskan. Elfsborg borta i kväll och IFK Göteborg borta i nästa match. Bajen har spelat två gånger tidigare på nybyggda Borås Arena och det har blivit storförluster båda gångerna, 1-4 och 0-3. Hammarby är i så bra form tycker jag att man mycket väl kan skaka Elfsborg i kväll även om Boråsarna är klara favoriter. Jag tycker att Hammarby kan spela avslappnat för ingen räknar med seger och pressen och favoritskapet ligger hos Elfsborg. Men då måste vi spela säkert i alla lagdelar och inte slarva i passningsspelen och framför allt inte backa hem alltför mycket. Sen måste vi sätta chanserna när de dyker upp. Hammarby brukar vara ett bra höstlag och nu när hösten är här så hoppas jag att den trenden fortsätter även i år. Jag tror på en jämn match och Bajenseger med 1-0, målskytt Sebastian Eguren.

Inga kommentarer: