lördag, september 15, 2007

Inför Hammarby IF- Gefle IF










HAMMARBY IF- GEFLE IF , SÖDERSTADION KL 16.00


Efter EM-kval uppehållet är det återigen dags för allsvenskan och för Hammarbys del så ställs man mot Gefle i eftermiddag hemma på Söderstadion. Trots att Hammarbys avstånd upp till toppen är alltför långt för att man ska hoppas på guld så är det viktigt att avsluta allsvenskan på ett fint sätt och komma så högt upp i tabellen som möjligt. Seger mot Gefle är nödvändigt för att få upp självförtroendet inför avslutningen.

Benny Lekström är knäskadad och blir borta fyra till sex veckor och därmed står Erland Hellström i eftermiddag. Erland har haft en tung säsong med skador som förstört större delen av säsongen. Han gjorde dock en bra insats mot AIK senast men gjorde ett misstag på AIK 1-2 mål då han missade en utrusning. Men för övrigt spelade han bra.


I backlinjen så är Suleyman Sleyman avstängd och Christian Traoré får stå för tyngden i backlinjen. Men vem som ersätter Sleyman är osäkert. Det står mellan Joakim Jensen och Gunnar Thor Gunnarsson. Vi får se vem tränare Tony Gustavsson väljer. På ytterkanterna spelar den snabbe José Monteiro och slitvargen David Johansson.

Sebastian Castro- Tello har spelat i U21 landslaget under uppehållet och har gjort det bra. Han gjorde två mål i Sveriges 4-2 seger borta mot Lettland. För mig är han given i startelvan på mittfältet. Det är även Erkan Zengin som har haft en bra början på hösten. Han har visat bra form de senaste matcherna. Hoppas han har konserverat formen under uppehållet. Sebastian Eguren som gjorde Hammarby enda mål i derbyt mot AIK är en nyckelspelare för Hammarby. Han är en matchvinnare typ med sina sex mål i allsvenskan. Louay Chanko har varit en av Hammarbys bästa spelare under säsongen med sitt slit på mittfältet.


På topp så kommer Petter Andersson att tillsammans med Paulinho spela. Båda är bra fotbollspelare när de får till det. Tyvärr så är de lite ojämna men förhoppningsvis så har de en bra dag i eftermiddag. Har de det kommer även Hammarby vi fans få en trevlig match. Paulinho har gjort liksom Eguren gjort sex mål under säsongen.

Gefle har haft en lite turbulent säsong där mittfältaren Yannick Bapupa fick skyddstillsyn och 90 timmars samhällstjänst för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot. Detta har givetvis stört Gefle efter att ha startat allsvenskan på ett bra sätt. Man valde dock att behålla Bapupa i truppen. Sportsligt ligger Gefle på en 10 plats med 24 poäng. Man är bra hemma på Strömvallen men betydligt sämre på bortaplan där man har en seger hittills under serien. Gefle har sin specielle målgörare i Johan Oremo som har gjort sju mål under serien hittills. En spelare som Hammarby givetvis måste ha koll på. Annars finns det inga stjärnor i laget nu när Makondele lämnade klubben för Helsingborg. Men Gefle är svårspelta ändå så det gäller för Bajen att vara fokuserade i 90 minuter.

Hammarby är klara favoriter i eftermiddag och de vore skönt med en seger. Det har gått lite tungt på sistone för Bajen. Sommarens hårda matchande har tagit ut sin rätt på den tunna truppen. Man har en seger på de senaste fem allsvenska matcherna. Nu har Hammarby varit spellediga i 12 dygn och nu är det dags att sparka loss igen. Därför tror jag på ett fartfylld och spelglatt Hammarby som kommer visa upp vad de kan. Det gäller att sätta sin prägel på matchen direkt, spela med energi och fart och gärna göra första målet tidigt. Jag tror på en 4-1 seger i eftermiddag och att Paulinho gör två, Castro-Tello och Eguren gör var sitt mål.

Inga kommentarer: