tisdag, juni 14, 2011

Ohållbar bostadssituation för unga

I en interpellation till statsrådet Attefall tar Vänsterpartiets bostadspolitiska talesperson Amineh Kakabaveh upp frågan om ungas svåra boendesituation, detta mot bakgrund av Hyresgästföreningens senaste rapporter.

I en kommentar till statsrådets svar säger Amineh:

– Statsrådet hyllar marknadskrafterna och säger sig avvisa subventioner. Istället ska inslaget av marknadshyror öka - först i ägarlägenheter. Regeringen är konsekvent i sin politik när det gäller att missgynna de utan tillgång till kapital. Det är klassisk högerpolitik. Dessutom avvisar de att alla kommuner måste ta ett ökat ansvar för sina invånares bostadsbehov, inte minst de som söker sig ett första eget boende.

– Man ska inte behöva ha ett stort bankkonto för att kunna bo bra och det är inte för inte som Vänsterpartiet har en bostadspolitik som går ut på att alla - även de utan stora ekonomiska resurser - ska kunna ha ett hyggligt boende och detta oavsett var man bor i landet. Det är avgörande för att samhället ska kunna utvecklas i en jämlik riktning, avslutar Amineh Kakabaveh.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

De där tomtarna i Alliansen gör vad som helst - utom att massbygga billiga och bra hyresrätter i rätt lägen, vilket är vad som behövs idag (inte bara för ungdomar).

Fast det vet du ju redan. Däremot kanske du inte vet att när jag tittade på statistiken till min lilla bloggverkstad så upptäckte jag att den stora massan besökare det senaste dygnet kommit via dig och Tomas J. nere vid Kalmarsund. Smålänningarna verkar vara på bettet!

Nicke Grozdanovski sa...

De gör inte mycket rätt denna högerregering. Det är synd att det är tre år till nästa val.

Kul att vara en länk mellan omvärlden till din blogg som är väl värd att läsa. Jag läser den så ofta jag kan, tycker om dina bilder och texten.