tisdag, juni 28, 2011

Försvarsmiss förstörde bajens kväll

Som vanligt när Hammarby har möljligthet att på allvar blanda sig in i toppstriden av Superettan så åker man på en förlust. Ängelholm kunde vända hem till Skåne med en 1-0 seger och det innebär att ÄFF ligger tvåa i tabellen med 25 poäng. Det är dock väldigt jämt så även om Hammarby fick stryk är man bara fyra poäng efter. Baklänges målet kom sent i den 78 minuten efter ett missförstånd mellan målvakten Johannes Hopf och backen José Monterio. En chansboll som José Monteiro ser ut att ha väldigt bra koll på men väljer att släppa den  han tänker sig givetvis att Hopf är med honom, men han missar att bollen istället når Ängelholms Ucar, som inte gör några misstag utan förpassar bollen i mål.

Hammaby var det spelförande laget som väntat på Söderstadion men ett väldigt försvarsinriktad Ängelholm gör  under hela matchen väldigt få defensiva misstag och täckte rätt ytor i precis rätt ögonblick. Det gjorde att Bajen hade väldigt svårt att skapa några farligheter under matchen. De två farligaste lägerna kunde noteras under första halvlek.Chriser Gustavsson är den som kommer närmast då hanefter ett inlägg av Monday James faktiskt får bollen i mål men han står knappt offiside så hans mål godkänns inte. Det andra läget uppstår efter fint samspel mellan Andreas Dahl, Maic Sema och Sinan Ayranci. Den förste slår en passning på djupet ute till höger till Maic som påbörjat en fin djupledslöpning. Inlägget efter marken in mot Sinan stoppas dock av en pigg Matthew Pyzdrowski i Ängelholms mål innan Sinan hinner få en tå på bollen.

I andra halvlek är det fortsatt Bajen som skapar de farligaste lägena. Allt som oftast är inlägget slaget något för hårt, ett avslut något för löst eller så studsar bollen någon millimeter fel inne i straffområdet så avslutsläget inte dyker upp. Ängelholm fortsätter att spela defensivt men ställer om fort när man får lägen. Det gav som ni vet utdelning i den 78 minuten. Hammarby förmår inte att skapa några kvitteringschanser på de återstående 12 minuterna utan matchen slutar med tunga nedböjda Bajenhuvud som får ta nya tag när Öster komme på besök till helgen.

Det är både märkligt och inte att Hammarby förlorade i går. Precis som jag skrev i början så sker detta nästan alltid då vi har möjligheter till att få tätkänning på allvar. Istället så låser det sig och vi förlorar oftast med 0-1. Så var det sist Bajen förlorade på Söderstadion då Degerfors vann med just 0-1. Det är trots det märkligt med tanke på att vi har ett lag på pappret som borde spela allsvenskan nästa år. Ett lag med rutin men den försvinner på något märkligt sätt när de tar på sig Hammarbytröjan. Man börjar bli missmodig men absolut inte uppgiven. Nu knyter vi nävarna resten av säsongen och vinner matcher så blir det allsvenskan nästa år.