onsdag, juni 01, 2011

Johansfors drog det längsta strået mot Norrhult

Johansfors tog under kvällen sin femte raka seger när man hemma besegrade Norrhult med 4-3. Samtliga mål kom i andra halvlek där Johansfors visade sig vara det starkare laget. Men det blev en dramatisk match som väntat där Norrhult hade de farligaste chanserna i första halvlek med en ribbträff och en undanrensning på mållinjen från en JIF spelare som farligaste chanserna. I samband med en av Norrhults brända chanser uttryckte en av deras spelare något ord som inte lämpar sig på en fotbollsplan. Tyvärr för hans del hörde domaren det och visade ut honom för det olämpliga ordvalet. Lite petigt kan tyckas, för en varning hade nog räckt tycker jag eftersom inte detta ord inte riktades mot någon annan person utan enbart mot sin egen besvikelse, men sådana är reglerna och inte så mycket att göra åt. Trots att JIF inte skapade mycket framåt gör man ändå en bra halvlek där man spelade klokt och tålmodigt.

I andra visade Johansfors att man vill vara med och slåss om seriesegern. Man kom ut som ett nytt lag och satte chanserna när de kom. 1-0 gjorde Oscar Ahlström 48 minuter in i matchen detta efter att bollen turligt för vår del tagit både på domaren och en Norrhultspelare och ställde Henrik Nordström relativt fri på vänsterkanten men han var osjälvisk och passade till Oscar Ahlström som säkert sätter bollen bakom en förtvivlad Norrhultsmålvakt. 2-0 gjorde Andreas Cornelsen efter 57 minuter. Adam Wellrup gjorde ett fint förarbete när han vann en närkamp och kom loss och spelade snett inåt bakåt till  Cornelsen som behärskat satte bollen i bortre gaveln. Minuten senare reducerade Norrhult men Johansfors hängde inte läpp för det utan fortsatte spela offensivt och det gav resultat genom två snabba mål i  mitten av andra halvlek  3-1 kom i den 65 minuter genom Oscar Ahlström som iskallt tunnlar målvakten och 4-1 kom i den 73 minuten genom Andreas Cornelsen som även han gör sitt andra mål för kvällen. Han såg att målvakten stod långt ut och lobbade snyggt in bollen från 30 meter. Då såg matchen avgjord ut. Men Norrhult ville annat och fixade två snabba reduceringar i den 79 och 80 minuten. Ett par minuter senare var Norrhult millimeter från 4-4 då bollen tog i undersidan av ribban och ut. Men Johansfors höll undan och tre sköna poäng var bärgade.

Johansfors visade under andra halvlek upp ett bländande anfallspel mot ett av de bästa försvaren i serien. Att göra fyra mål på Norrhult som bara släppt in fyra sammanlagt på fem matcher imponerar. Sen är det typiskt att man höll på att tappa segern på slutet när man släppper in Norrhult in i matchen igen. Det visar att man inte få ge topplagen något finger för då kan man mista bägge händerna om det vill sig illa. Men väldigt positivt med en seger naturligtvis. Sådana här matcher mot våra toppkonkurrenter har vi tidigare år förlorat så det känns väldigt bra inför fortsättningen med en vinst Här näst väntar ett hett bruksderby när vi möter Kosta borta på måndag.