torsdag, juni 02, 2011

Livlig marknad i Broakulla

I dag på kristihimmelsfärdsdagen arrangerades traditionsenligt Broakulla marknad. De som arrangerar marknaden är Broakulla samhällsförening och den blev väldigt livlig och välbesökt. Här fanns allt som brukar finnas på en marknad. Men förutom marknaden i sig så är denna dag en riktig hemvändardag för många Broakullabor som bor på andra ställen. Detta med tanke på klämdagen som är i morgon då många är lediga från sina jobb. I år är dessutom även kommande måndag helgdag eftersom nationaldagen infaller då. Här kommer lite bilder från dagen.












Zoran Cipra och Daniel Grozdanovski på sitt pass vid Johansfors IF:s tält. Här såldes både grillad och kokt korv och dricka. Jag köpte en Bullens korv med cola till. Alldelles utmärkt en sådan här dag.













Tomas Eneberg vid grillen serverar en hungrig person en grillad med bröd












Många passade på att besöka marknaden och njuta av den fina sommarvädret.











Avlösning i Johansforstältet. Nu är det Oscar Ahlström och Åke Johansson som sköter ruljansen. Många hungriga marknadsbesökare hittade hit.












Johansfors musikkår underhöll på marknaden.













Karin Rask med sin son sålde fika och gräddbullar till förmån för klass 5 i Johansfors skola













Ola Kayser från Nybro sålde sina produkter på marknaden.









Peter Karlsson med sin fina gamla hockeyhjälm sålda b la ankor till ankracet som genomfördes under eftermiddagen av Broakulla samhällsförening.















Marknadsplatsen ligger vackert längst med Lyckebyån i Broakulla.











Magnus Lindberg till vänster och Peter Olsson utgör gruppen PEMA. De spelade     under marknaden till allas stora glädje.













Människor i alla åldrar njöt av PEMA:s musik

Inga kommentarer: