onsdag, mars 02, 2011

Broberg fixade en femta match medan Bollnäs är semifinalklara

Via en 7-2-seger mot Sirius inför drygt 3600 personer på Studenternas är Bollnäs klart för semifinalspel. Bollnäs ledde med 2-0 i paus efter mål av Markus Ståhl och Linus Forslund. Niklas Hellqvist reducerade för Sirius tio minuter in i den andra halvleken innan Ville Aaltonen ökade på Bollnäs-ledningen till 3-1. Med en kvart kvar att spela sköt Sirius Christian Mickelsson en straff i ribban och Bollnäs Linus Forslund åkte istället upp och gjorde 4-1. Mickelsson gav dock Sirius hopp när han reducerade till 4-2 med tio minuter kvar att spela. Bollnäs han dock pricka in ytterligare tre mål i matchens slutskede och vann med klara 7-2. I Bollnäs hittade vi tre tvåmålskyttar: Ville Aaltonen, Pär Törnberg och Linus Forslund.

Mer om matchen:
Sirius hemsida
Sirius- Bollnäs
Bollnäs hemsida

Hemma på Hällåsen lyckades Broberg/Söderhamn besegra Villa Lidköping med klara 7-4. Det innebär därmed att det nu står 2-2 i kvartsfinalserien och på torsdag möts lagen i en direkt avgörande match i Lidköping. Efter Joakim Hedqvists ledningsmål gjorde Villa fyra raka mål och ledde med 4-1 när drygt en halvtimme var spelad. Broberg reste sig dock och gjorde två mål innan pausvilan. I den andra halvleken kommer ytterligare fyra mål från Broberg, som vann med 7-4. Starkt av Broberg att under detta pressade läge komma igen och fixa en femte avgörande match. Joakim Hedqvist gjorde tre av Brobergs mål och för Villa nätade David Karlsson två gånger.