fredag, mars 18, 2011

Dags att ta itu med fotbollsvåldet

Om två veckor börjar allsvenskan och kort därefter superettan. Det innebär att vi med största sannolikhet snart kommer att se krigsrubriker i tidningarna igen gällande huliganer, skandaler och polisinsatser. Under många år har man diskuterat hur frågan med ordningsstörningar i samband med idrottsevenemang ska stävjas. En fråga som länge varit ett önskemål från fotbollen är att det ska finnas en nationell samordnare. En idé som Vänsterpartiets Torbjörn Björlund nu vill veta vad idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) tycker om.

- Efter att ha träffat företrädare för flera klubbar och hört deras synpunkter vill jag nu veta vad idrottsministern har att säga om detta. Därför har jag ställt en interpellation till henne för att få igång en diskussion även på politisk nivå, säger Torbjörn Björlund.

Situationen med långbänkar och möten där ingen vill bli sittande med svarte Petter måste få ett slut. Det är nu dags för handling.

- Jag ser fram emot debatten med idrottsministern och förhoppningsvis ett svar som ger föreningarna hopp om att allt det arbete som dom lägger ner på säkerhet och trevliga arrangemang även får ett stöd från centralt håll, avslutar Torbjörn Björlund

Inga kommentarer: