fredag, mars 11, 2011

Säsongen är över

Det blev bara tre semifinalmatcher mot Sandviken för i onsdags tog det slut för Hammarby. Den tredje matchen slutade 7-3 till hemmalaget SAIK efter 4-3 i paus. Bajen gjorde en riktigt bra första halvlek och gav sig själva en chans till en fjärde match. Lagen följdes åt i första halvlek där Sandviken tog ledningen på straff i den 10 minuten genom Daniel Eriksson som satte 1-0 bakom Patrik Hedberg. Bara två minuter senare kunde Bajen dock kvittera när Patrik Nilsson fick bollen av Pelle Einarsson och drog sig på karakteristiskt vis åt höger förbi ett par, tre motståndare och hittade en skottlucka och sköt otagbart förbi Joel Othén i hemmamålet. Efter 25 minuter gör Christer Edlund efter en fin passning av Mikhail Svechnikov 2-1 till Sandviken. Men på ett par minuter kan Hammarby både kvittera och ta ledningen. Willy Johansson friställs av Lasse Karlsson i den 27 minuten och kan med en elegant backhandvolley slå bollen i tom bur. Bara två minuter senare är det Rickard Kochs tur. Han får en passning av Uffe Einarsson till höger i straffområdet, lyfter bollen och slår den i mål med ett elegant tennisslag! Hammarby leder plötsligt med 2-3. Strax efter Kochs  mål har Robin Sundin en vass chans, men bollen far utanför.Men tyvärr blev Ulf Einarssons mål säsongens sista för Sandviken vänder på steken igen. Under den sista kvarten av första halvlek gör SAIK två mål. Först 3-3 i den 34 minuten genom Christoffer Edlund och sen 4-3 genom Daniel Berlins kirurgiska passning genom Hammarbyförsvaret till en fri Ted Haraldsson, som gör mål för SAIK i den 41 minuten Ett resultat som står sig halvleken ut.

Matchen avgjordes i början av andra halvlek då Sandviken gör två snabba mål och går upp till en 6-3 ledning. Målskyttar Daniel Berlin och Christoffer Edlund. Efter detta  pelar SAIK ett mer defensivt spel, säkert i akt och mening att bevaka sin klara ledning. Hammarby kämpar på men man uppvisar inte den intensitet och ork som behövs för att hota den formidable motståndare som Sandviken är. Ett par hörnor och frislag blir utan resultat. Matchen sista mål kommer i den 80 minuten genom Daniel Eriksson efter en hörna.

7-3 förlust i den sista matchen för säsongen är alltså ett faktum. Det är aldrig kul och förlora men gör man det mot ett lag som är bättre så kan man lättare acceptera en förlust. Hammarby gjorde vad de kunde men orken tröt på slutet och Sandviken som har haft en lätt resa hade mer energi och vann därmed matchserien tämligen klart och rättvist. Sandviken är nu favoriter till guldet i finalen nästa söndag. För Hammarbys del är det alltså över. Nu kan vi inte försvara guldet från i fjol och det känns surt. Att avsluta säsongen med en SM-final är det man vill och har som målsättning när säsongen började. Men  Bandysverige har blivit större och att ta sig till finalen är inte lätt. Det är många faktorer som måste klaffa för att det ska gå vägen Mitt betyg av Hammarbys säsong blir ändå godkänd och jag tror vi kommer tillbaka revanchsugna nästa säsong.