lördag, mars 19, 2011

Ängö lite för starka för Johansfors

I dag spelade Johansfors sin första tävlingsmatch för säsongen då Ängö BK från Kalmar stod för motståndet i Smålandscupen. Matchen spelades på Gasten som är en konstgräsplan i skuggan av den nya fotbollsarenan i Kalmar, Guldfågelns Arena. Tyvärr blev det en 2-7 förlust för Johansfors efter 1-3 i paus. Ängö är ett bra fotbollslag som gör sin andra säsong i år och förra säsongen tog man sig upp till femman. Det visade sig att det var en liten skillnad mellan lagen i dag. Johansfors gör ingen dålig match utan försöker verkligen göra det man kan för att hålla jämna steg med Ängö. Men tyvärr var Ängö snabba i sina uppspel och straffade Johansfors med några mål tack vare det.

I skuggan av den nya Guldfågeln Arenan i Kalmar spelades matchen. Johansfors i rött och Ängö i vitt

Johansfors bästa period i matchen var första halvtimmen där passingspelet var bra, man spelade noggrant och vårdade bollen på ett bra sätt och man skapade tack vare det en del halvchanser. Efter ca 10 minuter tar Ängö ledningen i matchen på straff men det dröjer bara ca fem minuter innan kvitteringen kom genom en fin nick av Henrik Ahlström. 1-1 stod sig fram till kvarten kvar av första halvlek då ett par olycksminuter drabbade Johansfors då man tappade koncentrationen för ett ögonblick och Ängö utnyttjade det med att göra två snabba mål till ledning med 3-1 som också stod sig i paus.

Det blev inte bättre när Ängö efter en minut av andra halvlek gör 4-1 och här avgjordes matchen. Johansfors orkade inte komma tillbaka och andra halvlek blev en lång transportsträcka till slutsignalen. Ängö gjorde ytterligare tre mål med jämna mellanrum medan JIF stack upp och gjorde ett vid ställningen 5-1 då Adam Wellrup satte bollen i nät.

Matchen spelades under en blå himmel
och jag tror båda lagen njöt av att få spela i dag och inte i går då det kom blötsnö.

Förlusten inget att säga om utan den var rättvis, möjligen något mål för stort. För Johansfors del var detta en bra genomkörare och man vet nu vad man ska jobba med inför seriestarten som börjar om lite mer än en månad ,22 april. Det som var bra att man trots motigheter på plan kämpade och försökte spela fotboll i 90 minuter och man tappade inte huvudet eller humör genom att spela fult. Vad man behöver jobba med är med passningspelet som hade lite mer att önska i dag. Dessutom att man ska vårda bollen lite bättre, som det var i dag så tappade man bollen alldeles för ofta och det var då Ängö stack upp i sina anfall med ibland mål som följd. Sen är det hårt jobb som gäller i 90 minuter även i den kommande sexan och det hoppas och vet jag att spelarna inser.