tisdag, augusti 10, 2010

Vänsterpartiet vill förbjuda pälsdjursuppfödning

Idag har SVT Rapport och Djurrättsalliansen avslöjat en rad exempel på miserabla förhållanden på svenska pälsfarmer.
- Vid ett rödgrönt maktskifte kommer jag att verka för att pälsdjursuppfödning förbjuds fortast möjligt, säger Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly efter att ha sett Rapports avslöjande om den svenska pälsindustrin.

- Eskil Erlandsson har ägnat sina fyra år vid makten till att systematiskt försämra för djuren. Trots larmrapporter om systemfelen inom pälsindustrin har jordbruksministern valt att blunda för problemen. Erlandsson har satt profit framför djurens välfärd. Det är oacceptabelt, säger Lars Ohly.

Den tidigare EU-parlamentarikern Jens Holm som kandiderar till riksdagen för Vänsterpartiet, har en bakgrund inom djurrättsrörelsen och har själv undersökt pälsfarmer.

- När andra länder i Europa väljer att förbjuda pälsindustrin låter den borgerliga regeringen den härja fritt. Sverige är inte längre en ledande djurnation, säger Jens Holm, riksdagskandidat för Vänsterpartiet.

- Jag har själv besökt en stor del av Sveriges pälsfarmer och kan intyga att. Djurrättsalliansens avslöjande tyvärr visar den sorgliga sanningen om tillståndet i svensk pälsindustri. De apatiska, stereotypa och mycket svårt skadade djur vi har kunnat se tyder på ett systemfel inom pälsindustrin. Det här måste snarast få ett slut, säger Jens Holm.

Inga kommentarer: