måndag, augusti 16, 2010

Bajen starkast i 08 derbyt

Var det årets match vi fick se i går när Hammarby hemmaslog Assyriska med 3-2? Hur som helst blev det en mycket bra Superettamatch mellan två lag som absolut inte ville förlora. En match som hade nästan allt utom utvisningar. Vi fick se ett Bajen som spelade med betydligt mer pondus och bättre fart än i senaste matchen i Norrköping. Men även Assyriska bjöd upp till dans och då hade Bajen möjligheter att luckra upp Södertäljelagetsförsvar. Chanserna avlöste varandra och i den 18 minuten var det många på Söderstadion som antecknade 1-0 till Bajen. Efter en fantastisk prestation av Maic Sema som lurade tröjan av två försvarare och målvakt och såg att bollen rullade mot det öppna målet. Men den hade nog tagit i stolpen i bästa fall men nu ville Petter Furuseth hjälpa till lite och fick bollen i mål, men det enda problemet var att norrmannen var i offsideläge och därmed blev målet underkänt. Inga större protester vare sig på plan och eller på läktaren för det beslutet. Även Assyriska hade målchanser och det första målet för något av lagen hängde verkligen i luften. Den kom i den 42 minuten och det var Assyriska som som gjorde den efter en tilltrasslad situation i Hammarbys straffområde. Andreas Haddad sköt mot mål och en täckande José Monterio fick bollen på sig, men bollen studsade ändå Assyriskas väg och Mikael Ishak fick friläge och rullade in den bakom en chanslös Johannes Hopf. Tungt för Hammarby att få ett baklänges mål så nära halvtidsvilan. Det som sen händer är smått otroligt. Två nickmål av Christian Traoré och den lilla Maic Sema vände på steken så att Hammarby istället kunde gå till pausvila med en ledning. De som slog inläggen ska också hyllas för de var två underbara och känsliga inlägg som hittade fram till målgörarna på ett effektivt sätt. Det var Maruo Saez Jarpa på kvitteringen och Petter Furuseth till ledningsmålet och därmed fick han ett gruvlig revansch för offsidemålet.

Fulla av självförtroende och framburna av sin fantastiska publik började Bajen andra halvlek bäst. Simon Helg och Linus Hallenius vaskade fram tre hyfsade chanser alldeles i inledningen av andra och 3-1 målet väntades komma när som helst. Men Assyriska kom in i matchen och började få ordning på sitt spel och sin offensiv. Den offensiven gav utdelning i den 67 minuten då ännu ett vackert inlägg slogs till en helt ren Andreas Haddad som nickade in 2-2 bakom en chanslös Hopf. Denna gång svarade Bajen ännu snabbare. Petter Furuseth förvaltade en bollvinst på bästa sätt minuten senare och satte lädret perfekt i djupet på Linus Hallenius som med imponerande snabbhet sprang ifrån sin bevakning och med lika imponerande kyla chippade bollen över en utrusande Magnus Bahne i Assyriska målet till ledning 3-2. Men Assyriska gav inte upp utan försökte de sista 20 minuterna att få in sitt tredje mål men Bajen höll undan med andan i halsen. Man förstår att det var nervöst för samtliga inblandade grönvita spelare för detta var en viktig match att vinna. Nu gäller det att återigen rida på framgångvågen och jobba sig uppåt i tabellen. Det är inte så många poäng upp till kvalplatsen och Hammarby visade i går att man vill vara med och kämpa för den i första hand.