onsdag, augusti 04, 2010

Tradtitionell flört med främlingsfientliga

Vänsterpartiets utbildningspolitiska talesperson Rossana Dinamarca kommenterar att Jan Björklund vill ändra högskolelagen och skollagen så att rektorer ska kunna förbjuda såväl elever som lärare att bära heltäckande slöja.

- Det börjar bli en tradition nu att Folkpartiet kommer med oseriösa och populistiska utspel som flörtar med främlingsfientliga väljare inför valen. Det är oansvarigt, säger Rossana Dinamarca.

- Om Jan Björklund var intresserad av att hjälpa barn som växer upp i starkt religiösa hem så borde han stoppa de religiösa friskolorna istället. Björklunds förslag riskerar snarare att tvinga fler tjejer med heltäckande slöja till de religiösa friskolorna. Björklund gör ont värre, säger Rossana Dinamarca.

1 kommentar:

Lasse Strömberg sa...

Vad Folkpartiet försöker är att locka till sig de väljare som kan tänkas rösta på Sverigedemokraterna.
De kommer inte att lyckas, men om det ska ses som positivt eller negativt vet jag inte.
Lyckas de kommer nog SD inte in i riksdagen, och det vore ju bra. Om de å andra sidan inte lyckas med sitt grumliga fiske blir riskerar vi att få ett brunt parti i riksdagen, och det har vi inte haft, tror jag, sedan Centerns Olof Johansson sa att centern skulle borsta ut de bruna lössen från partiets fana.