söndag, augusti 01, 2010

Linus Hallenius visade vägen mot Trollhättan

Hammarby hade som väntat inga större bekymmer att vinna över tabelljumbon Trollhättan hemma på Söderstadion. 3-0 slutade matchen efter två mål av Linus Hallenius och ett av Andreas Dahl. Även om matcher som mot Trollhättan hemma ska vara säkra hemmasegrar så vet vi ju hur det har sett ut tidigare under säsongen då vi förlorat mot Brage och Öster, som också ska vara två givna segrar. Därför är det skönt att Hammarby fortsätter plocka poäng och nu börjar vi närma oss topplagen. Men fortfarande är det en match i taget som gäller.

Men det såg inte så bra ut i första halvlek då Hammarby spelade nervöst och hade svårt att komma igenom det kompakta Trollhätteförsvaret. När Hammarby dessutom spelade med ett lågt tempo är det svårt att vinna fotbollsmatcher även om man, med all respekt för dessa lag, möter lag som Trollhättan. Men det skulle ändå bli ett ledningsmål innan halvtidsvilan. 1-0-målet i den 42:a minuten kom till på ett smått dråpligt sätt där en räcka Trollhättanmissar gjorde att Maic Sema fick servera Linus Hallenius med ett högt och löst inlägg. Linus tog vara på läget nickade resolut in bollen. Ett mycket viktigt och psykologiskt mål av Hammarby som gjorde att halvtidsvilan blev behagligare.

Hammarby avgjorde sen matchen under första kvarten av andra halvlek. I den 49 minuten drar Sema upp ett anfall där han elegant spelar fram Monterio på kanten som i sin tur spelar snett inåt bakåt. Där fanns som vanligt en viss Linus Hallenius som tar emot bollen och drämmer till stenhårt i mål och utan chans för Trollhättans målvakt. Ett par minuter senare nämligen bestämt i den 56 minuten får Bajen frispark efter att bollen tagit på handen på en Trollhättespelare. Andreas Dahl tar hand om frisparken bara någon meter utanför straffområdet mitt framför mål. Han slår den lågt och bollen tar på någons ben i den hoppande muren och ändrar riktning och ställer målvakten helt. Efter de två snabba målen lugnar matchen ner sig och Hammarby kontrollerar tillställningen på ett effektivt sätt och visar att det är klasskillnad mellan lagen. Hammarby får några lägen till att utöka sin ledning men det blir inga fler mål. Man sparar sig till den mycket viktiga matchen på måndag som väntar Hammarby då man gästar Norrköping för match mot serieledarna. Hammarby har nu byggt upp en förlustfri svit på fem matcher och förhoppningsvis fortsätter den även efter nästa match. Vi är på rätt väg men fortfarande som sagt var: En match i taget.

MATCHFAKTA:










HAMMARBY IF- FC TROLLHÄTTAN
3-0 (1-0)

1-0 Linus Hallenius (42)
2-0 Linus Hallenius (49)
3-0 Andreas Dahl (57)

Varningar:
Hammarby: Sebastian Bojassén, Sebastian Castro-Tello, Andreas Dahl
Trollhättan: Marcus Dahlin, Gustaf Segerström

Domare: Niklas Abrahamsson
Publik: 6374

Inga kommentarer: