söndag, augusti 22, 2010

Johansfors var numret större än Kosta.

Fredagens bruksderby mellan Kosta- Johansfors vanns av JIF med klara 5-0. Men bakom siffrorna döljer sig en första halvlek som var relativt jämt då bortalaget spelade rätt så mediokert och tempofattigt. Men Kosta lyckades inte utnyttja detta och allteftersom matchen fortgick tog bortalaget över mer och mer. Det började egentligen efter en halvtimmes spel då Adam Wellrup gjorde 2-0. Sen tröttnade Kosta och Johansfors kunde spela ut.

Andra halvlek var en ren klasskillnad av ett spelglatt bortalag. Det kunde blitt fler mål än de tre som gjordes. Målskyttar Andreas Cornelsen 3 och Adam Wellrup 2.

Johansfors ligger i och med segern kvar på tredje plats och eftersom Lenhovda slog S.t Sigfrid med 3-0 så är avståndet till kvalplatsen som hålls nu av S.t Sigfrid sex poäng men nu är det bara sju poäng upp till serieledarna Lenhovda. Observera då att Johansfors har en match mindre spelat och det är mot tabelljumbon Älghult på bortaplan i morgon. Vinst där så blir matchen mot Lenhovda hemma på fredag mycket avgörande och intressant.