måndag, augusti 31, 2009

Thom Åhlund blir ny tränare för Hammarby säsongen ut

I dag kom beskedet att Hammarbys tränare Tony Gustavsson att inte får leda laget i fortsättningen. Det är blandade känslor som jag mottog meddelandet i dag. Först och främst har jag tyckt om Tony. Han har en riktig passion för fotboll i allmänhet och Hammarby i synnerhet. Han har trott på sitt uppdrag till hundra procent och haft en ödmjuk inställning men alltid korrekt och fokuserad inställning. Klockrena analyser om vad som är fel och rätt och alltid oavsett resultat och känslor. Han har varit en aktiv tränare under matcherna som har levt tillsammans med spelarna och alltid haft ett gott öga till fansen.

Men man kommer alltid till ett läge där resultatet är det som räknas och dem har tyvärr uteblivit denna säsong. Det är så nog att Tony Gustavsson inte kan få ut mer av denna trupp och då är det nödvändigt att i tid göra något åt det. Att få in någon annan i tränarrollen och att spelarna inser att det är allvar nu. Därför tror jag nog med sorg i hjärtat att det var ett riktigt beslut att låta någon annan ta över ansvaret för laget. Det blir den gamla bekantingen Thom Åhlund som kommer leda Hammarby resten av säsongen. Det är bara att hoppas att han har möjlighet att vända skutan åt rätt håll. Han har ju erfarenheten i allafall och kan klubben både utan och innan så förutsättningarna finns.

Det blir Thoms tjugonde år i Hammarby och då har han jobbat på många befattningar. Han spelade 224 allsvenska matcher under åren 1973-1983, han arbetade som assisterande tränare med Anders Linderoth under åren 2002-2006 och har varit sportchef för ungdomsverksamheten sedan i vintras.

Det är bara att tacka Tony Gustavsson för hans tid i klubben och önska han lycka till i fortsättningen och önska Thom Åhlund välkommen och tillsammans ska vi fixa ett nytt kontrakt nästa säsong.

Inga kommentarer: