onsdag, augusti 26, 2009

Endast hälften av matcherna i omgång 20 gav poäng

Hälften av de åtta matcherna som ingick i omgång 20 gav oss samtliga fem tippare noll poäng och det måste vara utan att kontrollera det noggrannare rekord. Det är anmärkningsvärt att det kan bli så många men så var det också en del skrällar som GAIS 0-1 seger borta mot Helsingborg. Djurgårdens målösa match mot topplaget Göteborg var det heller ingen som förutsåg. Att Gefle slog Hammarby var det heller ingen som hade tippat och slutligen föll vi samtliga på Örgrytes seger hemma mot Malmö FF.

Men de återstående fyra matcherna gav oss poäng med varierande framgång. Den som tog mest poäng var Daniel Grozdanovski som fick in sex poäng i denna omgång. Han fick in en trea i matchen AIK- Kalmar och ytterligare tre enpoängare i matcherna Elfsborg- Örgryte, Trelleborg- Halmstad och Häcken- Brommapojkarna. Dannes sex poäng gör att det är nu är ännu tätare i kampen om andra platsen bakom Andreas. Han ligger fortfarande fyra med 96 poäng och är bara en poäng efter mig och Mattias.

Mats Arbring fick in fyra poäng i denna omgång. Det innebär att han knappar in på oss övriga lite grann. Han fick in en trea i matchen Elfsborg- Örgryte och en poäng i matchen Häcken- Brommapojkarna. I sammandraget har Mats som är den som är mest i form av oss alla just nu 88p och han har nio poäng upp till andra platsen.

Sen blev det så att övriga tre tippare delade på tredje platsen då vi samtliga fick tre poäng. Många treor där på en gång så låt oss bena upp detta.

Eftersom jag var den enda som fick en trea så kom jag på tredje platsen. Den trean kom i matchen mellan AIK- Kalmar. Resten är bara att glömma för mig då jag inte fick in en enda poäng till. Men tre poäng ger mig 97 poäng sammanlagt och forstatt andra plats.

Andreas Gustavsson som leder i sammandraget är helt i form för närvarande. För tredje omgången i rad så fick han bara tre poäng och det var ett tag sen han fick in en tre poängare. Det är tur för honom att ingen av oss andra har fått någon större utdelning så att någon av oss kan hota honom. Han fick tre en poängare i matcherna Elfsborg- Örebro, Trelleborg- Halmstad och Häcken- Brommapojkarna. Sammanlagt med dessa tre poäng har han nu 111 poäng och 14 poängs försprång.

Mattias Karlsson fick alltså även han tre poäng och har fortfarande samma poäng som mig på andra platsen. Även han fick in rätt tecken i matcherna Elfsborg- Örebro, Trelleborg- Halmstad och Häcken- Brommapojkarna. 97 poäng är han sammanlagda poängskörd.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång 20 och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Daniel Grozdanovski 20, 1, 3, 6p
Mats Arbring 20, 1, 1, 4p
Nicke Grozdanovski 20, 3, 0, 3p
Andreas Gustavsson 20, 0, 3, 3p
Mattias Karlsson 20, 0, 3, 3p

Andreas Gustavsson 20, 18, 57, 111p
--------------------------------------
Nicke Grozdanovski 20, 17, 46 97p
Mattias Karlsson 20, 13, 58 97p
Daniel Grozdanovski 20, 12, 60, 96p
Mats Arbring 20, 15, 43, 88p

Inga kommentarer: