söndag, augusti 09, 2009

Ett självmål gav Bajen andrum i tabellen,

Dagens heta derby mellan Djurgården- Hammarby blev den nervkittlande tillställning som alla hade förväntat sig på förhand. Matchen var jämn och spännande med Djurgården som det lag som hade mest boll. Men Hammarbys backlinje med Rami Shaaban mellan målstolparna gör en stabil insats under hela matchen och gav inte framstormande Djurgårdare någon tid att avsluta. Djurgårdens avslut var både krampaktiga och stressade. De hade en straffsituation efter en kvart då backjätten Igor Armas fick bollen på handen men domaren bedömde det helt riktigt som ofrivillig.

Hammarbys anfall var heller inte de allra bästa men Harris Laitinen var spelsugen efter att fått starta en match för första gången denna säsongen. Han hade fart under fötterna och fick fram några härliga passningar till medspelare. Annars gjorde Bajen en sämre insats i dagens match än senast hemma mot Helsingborg. Då blev det en förlust med 1-2 medan i dag med en sämre insats blev det en seger med 1-0.

Segermålet kom i den 20 minuten då Andreas Dahl skickade in bollen efter en frispark som tog på Marcus Johannesson och ställde Oscar Wahlström i DIF målet. Inte helt rättvist i detta läge kanske men i en sådan här match spelar det ingen roll om det är rättvist eller inte. De är segern som räknas och inget annat. För nu är vi fem poäng före Djurgården på kvalplats och sex före GAIS som ligger på nedflyttningsplats. Det ger oss andrum i bottenstriden och ångestderbyt blev ett glädjederby när slutsignalen gick. Lättnaden var påtaglig bland de grönvita spelarna och oss supportarna. Smolk i glädjebägaren var skadan på den nye brassen Claudio. Han fördes till sjukhus efter att ha fått en smäll under matchen. Hammarbys medicinska team befarar att det rör sig om en muskelbristning höfttrakten, men för att utesluta en fraktur i bäckenet undersöks han alltså nu på sjukhus. Det kan också röra sig om en mjältskada

Men trots derbysegern måste spelet bli bättre om vi ska drömma om poäng mot topplaget Elfsborg som väntar härnäst på på Söderstadion. Vi vinner på ett självmål och har alltså fortfarande väldigt svårt att göra mål. Chanser skapades men kylan saknas framför mål. Men det är bara att jobba på så kommer det och nu har vi skapat ett andrum åt oss själva i fortsättningen och det kan betyda mycket när serien lider mot sitt slut framåt sena höstkanten.

MATCHFAKTA:








DJURGÅRDEN IF- HAMMARBY IF
0-1 (0-1)


0-1 självmål (20).

Varningar:
Djurgården: Hrvoje Milic
Hammarby: Emil Johansson, Nathan Paulse.


Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna.
Publik: 15 774