tisdag, augusti 04, 2009

Andreas Gustavsson sprängde 100 poängs vallen

Två betydande händelser inträffade i den 17 tipsomgången. Dels så räckte ledaren Andreas Gustavssons poäng till över 100 sammanlagt och dels passerade Mattias Karlsson mig och ligger nu på andra plats sammanlagt.

Segern i denna omgång delades poängmässigt mellan Mattias Karlsson och Mats Arbring där Mattias står som segrare eftersom han har fler treor än Mats. Båda fick sex poäng.

Mattias som alltså är ny tvåa i sammandraget fick in en trea i matchen Hammarby- Helsingborg där han var den enda som fick poäng. Ytterligare poäng fick han i matcherna Malmö-AIK, Brommapojkarna- Halmstad och Gefle- Djurgården. Sex poäng ger sammanlagt 86 poäng och en andra plats, tre poäng före mig på tredje platsen.

Mats Arbring fick också in en trepoängare då han gissade rätt resultat i matchen mellan GAIS-Trelleborg där han likt Mattias var den enda som fick poäng i den matchen. Tre enpoängare fick han dessutom i matcherna Malmö- AIK, Gefle- Djurgården och Örebro- Örgryte. Även i den sistnämnda matchen var han den enda av oss tappra tippare som fick poäng. Mats har nu med sina nya sex poäng 70 poäng och ligger sist i sammandraget.

Både Daniel Grozdanovski och Andreas Gustavsson fick tre poäng i denna omgång. Det var dock en skillnad mellan de eftersom Daniel fick tre enpoängare medan Andreas fick sin trea på en tre poängare. Eftersom Andreas har fler treor än Daniel så blev han trea i denna omgång. Det var i matchen mellan Gefle- Djurgården som han hämtade hem tre poäng. Men för övrigt blev det alltså en väldigt mager omgång för Andreas som dock kan glädja sig över att han nu fått över 100 poäng eftersom hans tre poäng ger honom 101 poäng i sammandraget. Han har en försprång på 15 poäng på andraplacerade Mattias.

Daniel fick tre enpoängare och ligger fyra i den jämna mitten skicktet. Matcherna han prickade in rätt tecken var i matcherna Malmö- AIK, Brommapojkarna- Halmstad och slutligen i matchen mellan Kalmar- Elfsborg där han som enda tippare fick poäng. I sammandraget har han nu 82 poäng endast fyra poäng efter andraplacerade Mattias Karlsson.

För min egen del var detta en urusel omgång där jag endast fick en poäng och tappade min andraplats. Den match som jag fick in var Gefle- Djurgården. Det finns inget mer att tillägga mer än att det är bara och bryta ihop och komma igen. En poäng ger mig sammanlagt 83 poäng. Men det skiljer bara tre poäng upp till Mattias och endast en poäng ner till Broder Daniel på fjärde platsen. Kampen går vidare i nästa omgång.

Här kommer tabellerna som gäller först omgång 17 och sedan sammanlagt. Första kolumnen är antal omgångar, andra kolumnen är antal trepoängare , tredje kolumnen är antal enpoängare och så slutligen antal poäng.

Mattias Karlsson 17, 1, 3, 6p
Mats Arbring 17, 1, 3, 6p
Andreas Gustavsson 17, 1,0, 3p
Daniel Grozdanovski 17, 0, 3, 3p
Nicke Grozdanovski 17, 0, 1, 1p

Andreas Gustavsson 17, 18, 47, 101p
---------------------------------------
Mattias Karlsson 17, 12, 50, 86p
Nicke Grozdanovski 17, 14, 41, 83p
Daniel Grozdanovski 17 10, 52, 82p
Mats Arbring 17, 11, 37 70p

Inga kommentarer: