söndag, februari 21, 2010

Två nya medaljer i Vancouver

Herrarnas dubbeljakt som är 30 km långt (2x15km) blev en rafflande historia där spänningen var på kokpunkten. Dubbeljakt är naturligtvis likadan som damernas motsvarighet bara det att man kör dubbelt så långt. Första 15 km är det klassisk stil som gäller och sen byter man till fristil. Två svenskar var i huvudrollen i loppet. Johan Olsson ryckte loss efter 15 km och hade ett tag 26 sekunders ledning. När det återstod 1,5 km var en kvartett ifatt Olsson som man trodde hade gjort sitt i loppet. Marcus Hellner vräkte sig först in på upploppet och tog guldet före Tobias Angerer från Tyskland och Johan Olsson som fann nya krafter till ett brons. Det var stor gemensam glädje efter de dubbla medaljerna efter en laginsats från de svenska som saknar motstycke i skidhistorien. Precis efter skidbytet efter den 15 km klassiska sträckan kastade sig Johan Olsson fram i täten och skejtade i väg ensam i täten. Svensken har en lucka på uppemot tio sekunder och Marcus Hellner och Anders Södergren bakom lyckades framgångsrikt att bromsa fältet. Man hjälptes åt och belöningen blev ett guld och ett brons. Anders Söderberg slutade tia ,36 sekunder efter Hellner och Daniel Richardsson slutade på 23 plats.

I Backhoppningens stora backe blev Schweizaren Simon Amman den första backhopparen att ta fyra guldmedaljer. Han vann förra lördagen i normalbacken och i Salt Lake City vann han även där båda gulden. Polacken Adam Malysz tog silver medan österrikaren Gregor Schlierenzauer hoppade hem bronset.

I damernas Super G hade Anja Pärson medaljförhoppningar men det blev ingen medalj denna gång. Hon gjorde ett par missar under nerfärden och hon slutade på elfte plats. Hon var 1,84 sekunder efter Andrea Fischbacher från Österrike. Efter den bragdartade kombinationen som gav brons orkade hon inte ladda om och dessutom gjorde skadan efter fallet sig påmind Men de är bara att komma igen i kommande lopp. Som tidigare nämnts vann Andrea Fischbacher från Österrike tävlingen 39 hundradelar före Tina Maze, Slovenien, och med favoriten Lindsey Vonn, USA, på bronsplats.

Hockeyturneringen rullade vidare och den bästa matchen i går var den mellan Schweiz- Norge. Matchen blev en underhållande tillställning i ett högt där Norrmännen gav Schweizarna en match. 4-4 slutade matchen och Tore Vikingstad gjorde tre av målen för Norge. Men det var Schweiz som drog längsta strået och vann med 5-4 efter förlängning sedan Romano Lemm gjort målet. Även jumbomatchen mellan Vitryssland och Tyskland blev en sevärd match där matchen hettade till i sista perioden då Vitryssland gjorde 3-1. Men tyskarna kom tillbaka med två snabba mål och hade bud på ett fjärde. Men det var Vitryssland som tillslut vann med 5-3. Slovakien slog Lettland med klara 6-0.

Inga kommentarer: