torsdag, februari 18, 2010

Tre kronor och Curling lagen på jakt efter guldet

Gårdagens OS höjdpunkt var utan tvekan Tre kronors premiärmatch mot Tyskland. Den långa väntan var på att se Tre kronor i OS var äntligen över. Det blev en seger dock inte utan problem med 2-0. Samtliga mål i power play och i andra perioden. Målskyttar Mattias Öhlund och Loui Eriksson. Det blev en tät drabbning där tyskarna bjöd upp till dans och skapade en hel del farligheter där två ramträffar var det närmaste tyskarna kom ett mål. Men Sverige vinner ändå rättvist och kan se fram emot fortsättningen. Den första matchen i en stor turnering är alltid svårt när man inte vet var laget står. Nu har man känt på OS atmosfären och nu kan man i lugn och ro fortsätta bygga laget för förhoppningsvis nya medaljer så småningom. Sverige är ju som bekant regerande OS-mästare i hockey. Två andra matcher spelades i går i hockeyn nämligen i Sveriges grupp där Finland slog Vitryssland med 5-1 och Tjeckien slog Slovakien med 3-1 efter en spännande fartfylld match.

Fartfyllt var det också i damturneringen där Damkronorna mötte hemmanationen Kanada och alla förhoppningar om poäng grusades fullständigt av kanadenskorna. Matchen slutade hela 13-1 till Kanada. Efter två perioder stod det faktiskt 12-0 och hela 43-4 i skott. Det var tur att Kanada slog av takten i tredje perioden annars hade de kunnat bli hur många mål som helst för Kanada. Men det gjorde ont att se Damkronorna bli så förnedrade som de nu blev. Men trots detta är Sverige klara för semifinal där troligtvis USA står för motståndet och det lär inte bli lättare då.

Fritt fall råkade även Anja Persson ut för i Störtloppet där hon hoppade hela 60 meter i sista hoppet före målet och tappade kontrollen och föll tungt och gled länge nerför backen. Det såg väldigt otäckt ut och man befarade det värsta. Men landningen lyckades Anja korrigera så hon landade "mjukt" och ådrog sig inte några allvarligare skador som det verkar. Muskelblödningar är diagnosen som har nått oss från det alpina lägret. Hoppas hon kan ställa upp i dagens superkombination men det viktigaste är att det gick bra för henne. Vann störtloppet gjorde Lindsey Vonn från USA

Skid sprint är en fantastisk spännande TV-sport och i går avgjordes både herrarna och damernas lopp. Sverige hade medaljchans i båda loppen genom Anna Olsson och framför allt Emil Jönsson. Tyvärr lyckades inte Emil som tidigare under vintern vunnit några världscuplopp i sprint ens ta sig till final utan blev utslagen i semin där två norrmän blev för starka. En liten besvikelse för Emil var det. Anna Olsson däremot gick till final och var nära bronset men slutade på fjärde plats. I Herrsprinten blev det rysk dubbelseger när Nikita Kriukov knep guldet, ungefär en tånagel framför Alexandr Panzjinskij. I damsprinten vann Norge guld genom Marit Björgen.

Våra två curlinglag har börjat väldigt bra där damlaget har tre segrar av tre möjliga och herrlaget två av två möjliga. Blir spännande att se vad de här två lagen kan göra när det blir slutspel så småningom. Vi vet ju att damlaget Norberg är regerande mästare även dem.

1 kommentar:

Mats sa...

Damcurlinglaget har bra chans men i herrturneringen är Canada för bra.
Hockeyguldet går till Ryssland.