onsdag, februari 24, 2010

Skrällförlust i Uppsala

Efter en fantastisk grundserie för Hammarby som gav serieseger inledde Bajen i gårkväll SM- slutspelet med att möta Sirius i första kvartsfinalmatchen på borta is i Uppsala. Hammarby hade inte förlorat sen 25 november och vunnit 16 matcher och spelat 2 oavgjorda fram tills i går då denna förlustsvit bröts. För det blev alltså en tung förlust för Hammarby med 3-5 efter 0-3 i paus.

Det blev en nervös inledning från Hammarbys sida och det var inte Sirius sena att utnyttja. Nog kände Hammarby av favorittrycket i början av matchen och därmed skulle första målet vara betydelsefullt att få, Nu blev det tyvärr Sirius som tog ledningen i 14 minuten. När så även tvåan och trean kom så var Hammarby i klar brygga och den stora favoritryggsäcken kändes väldigt tungt.

Men Hammarby har kommit tillbaka förr under serien och var nära i går med. Man började andra halvlek starkt och skapade ett par lägen för reducering men Sirius kämpade på bra i sitt försvar. Den efterlängtade reduceringen kom efter 53 minuter på en hörna genom David Karlsson. Robin Sundin gjorde så att Hammarby kom ytterligare närmare genom sitt 2-3 mål fem minuter senare. Nu trodde man till mans att det här kommer att ordna sig för Hammarby men Sirius gav inte tapp denna match. 4-2 till hemmalaget kom i den 65 minuten. Hammarby fortsätter att trumma på men Sirius spelar bra försvarspel och Hammarby har svårt att sätta bollen i mål. Det dröjer till den 79 minuten innan belöningen kommer. Stefan Erixon lyfter från kortlinjen in bollen framför mål och Ulf Einarsson kan elegant på tennis slå in 4-3.

Hammarbypressen fortsätter, men tyvärr tappar domare Fager kontrollen och börjar blåsa sönder spelet och placera syndare på botbänken. På tio minuter visar han ut sex spelare – för säkerhets skull tre från vardera laget i ett slags absurd kompensationsdans. Hammarby tar timeout med fem minuter kvar av ordinarie tid, med följd att tempot ökar ännu mer. Men man lyckas inte göra något mer mål. Istället blir det, som så ofta, det pressade laget som kan sätta matchens sista mål. I nittiotredje minuten gör Sirius 3-5 och därmed är första kvartsfinalen avgjord till Uppsalalagets fördel. Match nummer två spelas redan i morgon på Zinkensdamm.