tisdag, februari 23, 2010

Kalla och Haag gav Sverige ännu en medalj

I går avgjordes både damernas och herrarnas sprintstafett och i förra OS i Turin blev det två guldmedaljer så förhoppningarna var stora inför dessa två tävlingar. Sprintstafett går till så att man kör i lag där två åkare ingår. Man kör tre sträckor var dvs sex sammanlagt. Tävlingarna inleds med ett kval som man måste klara för att få köra final. För damerna körde Charlotte Kalla och Anna Haag och för herrarna körde Marcus Hellner och Teodor Peterson. Nu blev det blandad insats för de båda lagen då damerna tog silver och herrarna överraskande nog inte ens tog sig till final sedan Teodor Peterson fallit i sin första sträcka. Trots att Marcus Hellner gjorde allt han kunde för att komma ifatt så orkade inte Teodor hålla konkurrenternas tempo och så var den kvällen förstörd.

Men för Charlotte Kalla och Anna Haag gick det som sagt var bättre. Båda körde storstilat och det var bara tyskorna som var starkare till slut. I herrloppet vann Norge före Tyskland och Ryssland.

Damhockeyns vara eller inte vara i OS har diskuterats flitigt eftersom standarden på lagen varit så ojämn. Vi har Kanada och USA som är outstanding och sen kommer Finland och Sverige långt efter. Men jag tror ändå att Damhockeyn ska vara kvar i OS programmet. Argumentet för det är att det är bra utvecklingsmöjligheter för lagen och att damhockeyn uppmärksammas. Ett annat argument är att bara för att det inte är speciellt stort hos oss och det inte går bra för Damkronorna mot USA eller Kanada så är det desto större i Nordamerika. Då kan man inte skrika för att damhockeyn ska tas bort från OS. Hur som helst så avgjordes semifinalerna i går och det blev inga större överraskningar . Damkronorna mötte USA och för fyra år sedan minns vi alla skrällen i Turin då Sverige slog USA i semifinalen efter straffar, 2-2 slutade matchen efter full tid och förlängning Nu blev det hela 1-9 i baken mot ett revanschsuget USA. I den andra matchen slog Kanada Finland med 5-0 men finskorna stod upp bra under större delen av matchen. Ibland är idrott förutsägbart.

Inga kommentarer: