lördag, februari 06, 2010

Första poängtappet i år

Efter åtta raka segrar kom i går Hammarbys första poängförlust då Villa Lidköping kom på besök till Zinkensdamm. 4-4 blev slutresultatet efter 3-2 ledning för Hammarby i paus. Fyra gånger tog Bajen ledningen och fyra gånger kvitterade våra västgötska gäster. Tyvärr för våran del kom 4-4 målet i den fjärde övertidsminuten i andra halvlek.

Det blev en hyfsad bra match mellan två lag som verkligen gav allt och även om Hammarby var det bättre laget spelade Villa smart och tätt i försvaret. Sen stack man upp och var effektiva när de fick lägen, för förutom målen skapade man inte speciellt många ytterligare chanser. I den 3 minuten kom första målet för kvällen då David Karlsson gör sitt första mål av tre sammanlagt. Bajen skapar chanser för ytterligare mål men i stället sticker Villa upp och kvitterar i den 9 minuten. Men Hammarby låter sig inte nedslåss av detta utan fortsätter att trycka på och det ger utdelning i den 19 minuten då Patrik Nilsson ger Bajen ledningen på straff. Efter det målet blev matchen allt jämnare och Villa stack upp i små halvfarliga lägen och på en sådan kunde man kvittera till 2-2 i den 30 minuten genom Henrik Larsson. Men Villas glädje blev kortvarig för bara tre minuter senare gör David Karlsson 3-2. Ett resultat som är i underkant för Hammarbys del, man borde ha gjort fler mål i första halvlek.

Andra halvlek blev fortsatt spännande med Hammarby som det lag som förde matchen och Villa som satsade på kontringar. Men det dröjde bara fyra minuter in i halvleken innan Villa fick in sitt tredje mål. Det märktes att det var en helt annan kaliber på motståndet än vad som varit fallet på sistone. för Bajen. Hammarby fick verkligen göra sitt yttersta för att forcera Villas försvar samtidigt som man fick se upp för deras kontringar. I den 72 minuten kom Hammarbys fjärde mål och för fjärde gången tagit ledningen i matchen. Det var David Karlsson som gör sitt tredje mål efter en fin passning från Robin Sundin.

4-3 verkade stå sig matchen ut för klockan tickade sakta men säkert mot full tid. Den han till och med passera 90 minuter men det skulle ju som bekant komma ett kvitteringsmål tyvärr. Daniel Andersson lyckades plocka ner ett långt utkast från Villas målvakt Martin Berggren och kvittera till 4-4. Ett snöpligt mål kan tyckas men det är sånt som händer i idrott och hade Bajen lyckats med ett sådant mål i de läget hade man varit överlycklig. Nu får man istället svälja förtreten och komma igen.