tisdag, oktober 07, 2008

Inget trendbrott i Göteborg

Hammarbys tunga höst fortsätter även efter besöket i går i Göteborg. Hemmalaget IFK Göteborg blev försvåra och vann matchen med 2-0 efter 1-0 i halvtid. Men Bajen gjorde ändå en hyfsad bra match och var värda en pinne tycker jag sett till de heta chanserna och halvchanserna som Hammarby trots allt skapade. Men man vill ofta överarbeta och göra så snygga mål som möjligt och det innebär att lägena ofta sumpas.

Mål räknas hur man än gör det inom regelverkets ram. Se bara på Jakob Johanssons 2-0 som var rena flipperspelet innan bollen rullade över målinjen. Det kom efter 76 minuter och släckte Hammarbys ambitioner att ta med sig minst en pinne hem till Södermalm. Innan dess hade Thomas Olsson via en välplacerad skott givit Blåvitt ledningen redan i den nionde minuten.

Hammarby skapade som sagt var lägen där Erkan Zengins distansskott i mitten av första halvlek var den farligaste. Skottet tog i ribban vid vänstra krysset och var värt ett bättre öde. Charlie Davies var ett ständigt orosmoln men han har en tendens att överarbeta situationerna som innebär att chansen rinner ut i sanden. Han gör mycket nytta men hade varit mer framgångsrik om han släpper bollen tidigare till sina medspelare

Men i ärlighetens namn hade även IFK Göteborg klara målchanser där även den unge Robin Söder i första halvlek träffade stolpen. Tobias Hysén, Pontus Wernbloom gör en bra match och var ständigt på hugget i Blåvitts offensiva spel.

Inte nog med att Bajen förlorade så gick matchen hårt på spelarna. José Monterio fick utgå med en befarad revbensfraktur, David Johansson stukade foten, Charlie Davies tog sig åt bakre sidan av låret och Erkan Zengin hade en bandagerad fot efter att ha bytt i andra halvlek. En tröst i bedrövelsen är att det är VM-kval uppehåll nu och inte match förrän 20 oktober då vi ställs mot Djurgården på Råsunda, då trendbrottet förhoppningsvis kommer.