lördag, oktober 25, 2008

Avtagande måne

Jag har jagat månen denna månad för att försöka fotografera alla faser som den genomgår. De svåraste är att fotografera vår närmaste rymdgranne när den är på väg mot nymåne och precis efter nymånefasen eftersom den står så nära solen då. Nymåne är det den 29 oktober och med andra ord är månen avtagande. För att se och fotografera den så måste det givetvis också vara molnfritt och det kan man aldrig vara säker på så här års. Men med lite tur och rätt tillfälle så får man vackra bilder som denna månskära som lyser upp morgonhimlen med sitt matta men vackra sken. Nu saknas bara den kommande nymånen. Bilderna är tagna klockan 6.58.
4 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefina bilder igen! Det är roligt att följa dina månbilder av de olika månfaserna.

Ha det gott!
Marlene

Nicke Grozdanovski sa...

tack för att du gillar mina bilder. Detsamma önskar jag dig Marlene. :-)

Björn Nilsson sa...

Lutar man månen mer ser den ut som en båt. Intressant nog finns bevarade målningar från grekisk bronsålder där båtarna ser ut på det där månskäre-viset med för och stäv högt uppdragna. Det är bara ett lag roddare som saknas för att göra det hela komplett.

Nicke Grozdanovski sa...

Björn- Det är intressant det du skriver och det visar att forntidsfolken hade bra koll på vad som hände där ute i rymden..
:-)