måndag, mars 10, 2008

Socialist och Bajare 2 år

För två år sedan den 10 mars 2005 startade jag denna blogg. Då såg jag det mest som en kul grej, som min informations plats inför valet 2006 och visste inte hur länge jag skulle hålla på. Två år senare så är lusten och glädjen över denna blogg lika stor som då det begav sig första gången och jag har absolut inga planer på att sluta.

Det första inlägget blev så här daterat Fredagen den 10 mars 2006:

"Fredag, mars 10, 2006

jag är en 33 årig socialist och sportfåne. Passionen är partiet och Bajen, Kan de bli bättre? Nej Knappast. :-)Jag blev medlem i vänsterpartiet 1993 och har inte ångrat sen dess. Har verkligen hittat rätt på den politiska skalan. Min vision om allas lika värde oavsett kön, klass, ras, sexuell läggning, religion (i de sistnämnda så länge man inte skadar andra o sig själv ) är de som driver mig i min politiska gärning men även vardag. Kan inte förstå hur man etniskt kan döma andra människor. Ingen har moraliskt rätt att göra de och ändå sker de. Det är detta jag vill motverka och det är därför jag är socialist.Socialismen är den ideologi som sätter människan i främsta rummet. Vi ser att jorden är oss till låns som vi måste värna om till kommande generationer. Vi ser de problem och förttryck som sker mot den svagare i vårt samhälle, allt i från de fattiga i tredje världen till våra egna t ex. av sjukdom eller skador förhindrade att jobba. Vi måste ha ett starkt och tryggt försäkringsystem och absolut ha en stark välfärdsamhälle.

Det är därför (v)alet inte är svårt i september."

Sen efter det första inlägget har det blivit sammanlagt hela 1278 inlägg på dessa två år. Bloggen uppdateras dagligen med artiklar från min politiska gärning i kommunen mina politiska åsikter och nyheter från mitt parti Vänsterpartiet. Sen har artiklar handlat om Åfors teatern och våra projekt, Nyheter från Hammarby fotbolls öden och äventyr. Det kommer snart en sammanställning av Hammarbys träningsmatcher inför årets säsong och sen kommer som vanligt en heltäckande rapportering från allsvenskan som snart står och knackar för en ny säsong.

Sen är det alltid kul och vackert med bilder och jag har varje månad nya bilder på platser, miljöer och händelser att beskåda och det kommer jag att fortsätta med så håll utkik.

Besökantalet har ökat under året där de tre senaste månaderna har varit fantastiska med över 1000 unika besökare per månad. December 1032 besökare, Januari 1160 och Februari 1079. Så fortsätt gärna besöka bloggen, skriv gärna någon kommentar om så önskas och viljan finns.

Till sist vill jag tacka alla som besöker bloggen, alla som kommenterar och ger mig feedback av både positiv och negativ art. Dessutom Tomas Jonsson som var den som inspirerade mig att starta en blogg och dessutom hjälpte mig när jag behövde hjälp. Det är värdefullt och trevligt att få kommentarer utifrån, för ibland blir man ju lite hemmablind och ser inte ev. fel Med detta vill jag Gratta denna Blogg "Socialist och Bajare" på två års dagen.

Inga kommentarer: