söndag, mars 23, 2008

Bäste borgare, säg ja till könsneutrala äktenskap

Oppositionen sträcker ut sin hand. I dagarna kommer utvalda borgerliga riksdagsledamöter att få ett brev som uppmanar dem till att rösta ja till en könsneutral äktenskapslagstiftning.

Oppositionen har redan signerat handslaget och inväntar nu de borgerliga ledamöternas signaturer. Den 16 april är det votering i riksdagen. Om endast fyra borgerliga företrädare säger ja till förslaget så är frågan avgjord.

- Vi från oppositionen hoppas att brevet ska fungerar som både en inbjudan till samarbete och en vänlig påminnelse, säger Johan Löfstrand (s) riksdagsledamot i Civilutskottet.

- Det här är en viktig rättvisefråga. Riksdagsledamöter som exempelvis Birgitta Olsson (fp) och Fredrik Federly (c) har tidigare sagt sig stå upp för hbt-personers rättigheter. Nu har de chansen att vad deras ord betyder i handling, säger LiseLotte Olsson (v) riksdagsledamot i Civilutskottet.

- Vi hoppas att de närvarar under voteringen och att de inte är så fega att de begär ”kvittering”, dvs att de frivilligt avstår från att rösta för att kompensera att ledamöter från partier som står för en motsatt uppfattning inte kan närvara, säger Jan Lindholm (mp) Riksdagsledamot i Civilutskottet

Fakta: Dessa ledamöter får ett brev:
Tomas Tobé (m)
Olof Lavesson (m)
Hillevie Engström (m)
Birgitta Ohlsson (fp)
Barbro Westerholm (fp)
Fredrik Malm (fp)
Fredrik Federley (c)
Maria Kornevik (c)
Annika Quarlsson (c)

1 kommentar:

Mats sa...

Det borde inte vara några problem att få igenom det. Det är väl bara relikerna i KD som är emot.