torsdag, mars 20, 2008

Verksamhetsberättelse 2007

År 2007 kan ses som ett intressant år för vår lokalavdelning. Bland annat utifrån att vi ingår i majoriteten i Emmaboda Kommun. Vilket ger oss mer möjlighet till att driva våra frågor.


Styrelsemöten:
Under året har styrelsen genomfört 14 protokollförda möten. Våra möten har vi förlagt till Kommunhuset ca: 1 ggr per månad.


Distriktsstyrelsen Vänsterpartiet Kalmar Län:
Mikael Nilsson har under året ingått i distriktsstyrelsen.


Ekonomin:
Det är inte bara kassören som har ansvar för ekonomin det är ett ansvar för styrelsen. Styrelsen har tagit sitt ekonomiska ansvar under Budgetåret.


Studier:
17/3 skulle vår Eu-politiker Eva-Britt Svensson ha hållit i en kurs och föredrag i Emmaboda med folk från hela distriktet. P.g.a. sjukdom gick det inte att genomföra men det diskuterades ändå politik bland oss som samlats i Scoutstugan i Emmaboda över en kopp kaffe.

Vi har varit representerade då Camilla Sköld Jansson Var i Nybro den 24/4 då för att tala om Makt och ägande.

Kent och Gun Mälberg representerade oss på det årligen återkommande Marxistiskt forum på Ölands Folkhögskola. Vilket arrangeras av partiföreningarna på Öland.


Medlemsrekrytering:
Dags dato har vi 13 medlemmar i Lokalavdelningen. Vi jobbar målmedvetet för att öka medlemsantalet vilket borde vara möjligt med tanke på mängden av sympatisörer.


Aktiviteter:
Vi har varit ute på två marknader under året. 17/5 på Broakulla marknad. Den 8/9 på Emmaboda marknad, Där vi bland annat tog ett nytt grepp med lite loppmarknad. En idé av Gun Mälberg.


Som inledning av mandatperioden deltog Vänsterpartiet ihop med (S) på en framtidskonferens som var förlagd till Ädelfors Folkhögskola.

Vi har medverkat på de politikercafè som arrangeras av kommunstyrelsen under året.


Stor händelse 2007:
Vi tog beslut om att instifta ett Demokratipris som skall delas ut 1 maj 2008 för första gången. För att uppmuntra arbete som har syftet att öka jämställdhet och intigration och mångfalden i vår kommun. Priset består av ett diplom och blommor och självklart äran.


Kommunpolitiken:
Vi har aktivt medverkat i den politiska debatten och arbete både i fullmäktige och nämnder och genom att delta i debatt på insändarsidor och i övrigt där debatt förekommer.


Styrelsens sammansättning under 2007:

Ordförande: Mikael Nilsson
Vice ordförande: Gun Mälberg
Sekreterare: Hugo Grönlund
Kassör: Nicke Grozdanovski
Ledamot: Lise Kroer.

Ersättare: Daniel Nicklasson
Ersättare: Kent Mälberg
Föreningens revisor: Tomas Jonsson Blomstermåla


Slutord:

Det ska kort konstateras att styrelsen har genomfört ett mycket gott politiskt arbete under 2007! Vi ser med tillförsikt fram emot 2008 och de utmaningar och politiska ställningstagande det innebär att bedriva vänsterpolitik.

Lindås 2008-03-16

2 kommentarer:

Mats sa...

Ni gör ett gott arbete gubbar och gummor.
Jag håller med i det mesta men på vissa delar skiljer vi oss åt.
En sak vi måste fortsätta värna är den svaga människan, det är vi överens om i alla fall.
Jag har lite tankar i allmänhet som kan hjälpa rekryteringen för oss alla, där samarbete och samarrangemang ingår. Det gäller att avdramatisera och skapa ett allmänt intresse för politik.

Ha en trevlig påsk och hälsa dina kamrater.

Nicke Grozdanovski sa...

Tack för dina varma ord Mats. Vi kommer aldrig glömma på vilken sida vi står och det är att värna om den lilla människan.

Sen behöver man inte alltid hålla med om allt. Men vi har samma mål i Vänsterpartiet och det är bedriva en rättvis politik för demokrati, jämställdhet och allas lika värde.

Jag och mina kamrater önskar dig en trevlig Påsk och vi ser gärna att du blev en av oss :-)