måndag, mars 31, 2008

Inför Ljungskile SK- Hammarby IF










LJUNGSKILE SK- HAMMARBY IF, STARKE ARVID ARENA KL.19.00

I kväll spelar Hammarby sin 1053:dje allsvenska match genom tiderna och man inleder sin 45 säsong i högsta serien. Men aldrig tidigare under dessa år har man mött kvällens motståndare Ljungskile SK. Så det blir en ny bekantskap för tränar Tony Gustavssons manskap att ta itu med. Men den långa försäsongen är över och det är vår i luften och allsvensk premiär. Alla spelare och supporters har längtat efter denna dag och nu äntligen är den här. Vad mer kan man begära? Jo tre poäng för Söderbröderna.

En närmast skadefri trupp ställer Tony Gustavsson upp med i kvällens premiär och han har många angelägna problem att lösa. Startelvan är inte officiellt släppt än men det är ingen hemlighet att allsvenskans bästa målvakt Rami Shaaban vaktar målet. Han kommer vara otroligt viktig för Hammarby under året med sin säkerhet och stabilitet. På backlinjen är Suleyman Sleyman, Christian Traoré och David Johansson givna. Sen tror jag att Tony kastar in Jos´e Monteiro som en snabb ytterback som även kan göra offensiva ruscher på Ljungskiles planhalva.

mitten finns lika givna spelare som spelfördelaren och frisparksspeciallisten Louay Chanko och den kreativa bolltrollaren Petter Andersson. Även Erkan Zengin är given på mitten, hoppas bara att han får en bra start så han inte börjar hänga med huvudet. För risken är väldigt stor att det blir en hård kamp på plan i kväll med en gräsmatta i inte alltför bra skick långt ifrån de soliga gröna mattorna som vi får uppleva senare under säsongen. Sen är frågan om den nye Claudio Dadomo från Uruguay eller Sebastian Castro- Tello får chansen från start? Det beror nog på dagsformen vem Tony Gustavsson väljer . Det vore kul o se den nye sydamerikanen men samtidigt är Castro- Tello en väldigt bra spelare.

På topp blir det Paulinho och Charlie Davies som ska göra målen. Paulinho vann den interna skytteligan i fjol med nio mål och där hoppas man givetvis på flera denna säsong. En Paulinho i målform är skillnaden mellan fiasko och succé. Men han kan inte göra allt själv utan måste få hjälp av sin anfallskollega Charlie Davies som normalt sätt är en måltjuv av rang men som hade en tuff säsong förra året där målen kom först i sista omgången men då blev det hela tre stycken . Han måste komma igång tidigt i år. Gör han det kan han bli en av de som kan vinna skytteligan för han är snabb och ettrig där framme. Det spelar ingen roll vem som gör målen men jag ser gärna att Davies får sätta dit den i kväll.

Motståndarna Ljungskile SK gör i år sin andra säsong i allsvenskan. Senast de begav sig var 1997 och då blev det respass direkt. Men Ljungskile gjorde ingen dålig säsong utan vann fem matcher, fem oavgjorda och 16 förluster. Man var med ända in på slutet för att rädda kontraktet. Nu gör man ett nytt försök att etablera sig i högsta serien. Experterna inklusive mig dömer ut laget men ingen ska tro att det blir några lätta poäng mot Ljungskile. De har allt och vinna och kommer att ge allt så länge entusiasmen finns hos Bohuslänningarna. Enligt Ljungskiles hemsida så saknar laget Damir Vitas och Jacob Flingmark i kvällens match p.g.a. känningar. Det är även oklart om Markus Senften och Mathias Carlsson kommer att kunna ställa upp. Annars har Ljungskile inga namnkunniga spelare utan litar på kollektivet. Men en spelare är värd att nämna och det är 35 årige Jörgen Wålemark som gjorde sex mål i fjol i Superettan. Han är viktig som pappa i laget med sin rutin. Men för hemmalaget är det viktigt att försvaret funkar, de kommer ställas på hårda prov från snabba Hammarby anfallare. David Leinar som hårdförd back och Cedomir Zarkovic är viktiga i LSK:s försvar.

Hur det än är med svårigheten med att möta nykomlingar borta i premiären så krävs det en seger i kväll för Hammarby. Ljungskile är ett lag som man måste vinna över om man vill ha guld i höst. Men lätt blir det inte och det är viktigt att få in första målet snabbt och ta udden av LSK:s premiär energi. Spelar Hammarby som man ska vinner man matchen och som jag skrev innan ser jag gärna att Charlie Davies får göra ett eller flera mål. Det är viktigt för hans självförtroende och att få tyst på tjatet om Hammarbys anfallskris som lär komma snabbt om inte Bajen sätter några pytsar i kväll. Kämpaglöd, vilja, målhunger är Hammarbys tre nyckelord inför kvällens match. Nu kör vi igång allsvenskan 2008.


Tips: 1:3

2 kommentarer:

Mats sa...

0-4
Bajen kan bli bra i år. Det finns lite förhoppningar i alla fall.

Nicke Grozdanovski sa...

det blev bara 1-0 men det räcker en sån här premiär som det blev.