torsdag, mars 06, 2008

Nej till Vårdnadsbidrag

Ytterligare en gång så avslog vi Sven-Åke Svenssons (kd) vårdnadsbidrags motion i bildningsnämnden i dag. De borgerliga partiernas företrädare i nämnden talade sig varm om denna för deras del så viktiga fråga. Men frågan är varför de gör de när de i andra sammanhang inte gillar bidragssamhället och vill bekämpa den. Men vårdnadsbidrag de ska man ha till varje pris. Det blev votering i nämnden som slutade 7-6 till den socialistiska sidan.

Valfrihet talar de om men frågan är vems valfrihet? Är det Ann Helens Johanssons (m), vice ordförande i bildningsnämnden, valfrihet vars man kan vara hemma med deras barn när hon är i nämnden. Eller är det den ensamstående mamman som inte har någon man som kan vara hemma eller som inte kan leva på dessa 3000 kronor som bidraget ger. Vilken valfrihet har hon kan man fråga sig?

Nej vårdnadsbidrag har inget med rättvisa att göra och en valfrihet till få som kan utnyttja det men däremot ska alla vara med och betala till detta via skattsedeln. Resurser till detta ska tas någonstans i bildningsnämndens verksamhet och då är det något som får stå tillbaka om man ska införa detta bidrag.

Bygg ut förskolan som är till för alla och stärk välfärden på det sättet än att satsa på ett orättvist vårdnadsbidrag som få kan utnyttja.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis! Det är tur att det åtminstone finns några som säger nej till de borgerliga dumheterna.

Nicke Grozdanovski sa...

Tack.. Det gör vi jämt här i Emmaboda.

Mats sa...

Likt hushållsnära tjänster så är vårdnadsbidraget i nuvarande form en klassfråga. Inte bra.
De som verkligen behöver hjälp har inte råd att utnyttja dem.
Tycker inte vi ska ha vårdnadsbidrag i Emmaboda i nuvarande form.

p.s nu är jag tillbaka i politiken lite i smyg. Tänkte röra om lite i grytan.

Nicke Grozdanovski sa...

Du är välkommen till oss Mats, men om de inte så blir fallet så välkomnar jag dig ändå till politikens värld :-)