onsdag, mars 19, 2008

Årsmöte 2008

I går genomförde vi i Vänsterpartiet, Emmaboda vårt årliga årsmöte i Lindås Folkets Hus. Frånsett från de sedvanliga årsmöteförhandlingar så framförde Joakim Nyström från Nybro ett par låtar ur sin repertoar och Lise Kroer läste ett par dikter av Moa och Harry Martinsson.














Joakim Nyström spelade bra och tänkvärda politiska låtar för oss


Till ordförande för mötet valdes Kaj Raving från Nybro och han ledde årsmötet på ett bra sätt. Hugo Grönlund föredrog vår gedigna verksamhetsberättelse och jag föredrog den ekonomiska berättelsen. Vi antog också ett uttalande från årsmötet som tog upp den aktuella frågan om Karlskrona sträckan framtid. Vår ordförande Mikael Nilsson berättade också om den kommande manifestationen i Emmaboda den 16 april för järnvägen. Verksamhetsberättelsen och uttalandet kommer publiceras här i sin helhet i morgon.















Kent Mälberg och Kaj Raving lyssnar uppmärksamt på föredragandet av verksamhets berättelsen

Vi skrev in två nya medlemmar i föreningen nämligen Jonny Olsen, Broakulla och Evert Lindahl, Lindås som också valdes som suppleanter i den nya styrelsen. Vi hälsar de båda välkomna till oss och hoppas de ska trivas och känna delaktighet i partiets framtid.
















Vår nye medlem Evert Lindahl.



Styrelsen för 2008 får denna sammanställning:

Mikael Nilsson, Ordförande
Gun Mälberg, Vice Ordförande
Hugo Grönlund, sekreterare
Nicke Grozdanovski, Kassör
Lise Kroer.

suppleanter:
Kent Mälberg
Jonny Olsen
Evert Lindahl


Vi pratade mycket om samarbete med Nybro där vi även ser att Torsås vänsterförening ska vara med. Kaj Raving som är ordförande i Nybros lokalförening är inne på samma spår och vi kommer informera varandra och även delta i några av varandras styrelsemöten. Samarbetet ska ske på så sätt att man ska informera varandra om utåtriktade arbete och även tipsa varandra om vilka frågor man driver i den kommunala politiken. Jag tror på detta samarbete och tror vi kan vinna mycket på detta.

Efter förtäring av den goda smörgåstårtan som vi skaffade från Konsum, Emmaboda och den utmärkta kaffetåren efteråt så förklarade Kaj Raving årsmötet som avslutat.




















Jag tyckte det kändes väldigt positivt i går efter mötet och jag vet att vi i vänstern i Emmaboda, trots att vi inte är så många, kommer att fortsätta vara en maktfaktor i Emmaboda kommun. Vi är en aktiv förening där de allra flesta medlemmar är aktiva och nu har vi fått tillskott med två nya aktiva medlemmar som har en positiv inställning till att föra ut vår politik. Jag är övertygad om att vi kommer växa i medlemsantal under året. Vi har många utmaningar att ta tag i under 2008 men vi tillsammans kommer att lyckas med bravur för vi är starka om vi alla drar åt samma håll och det vet jag att vi gör.

Till slut vill jag tacka alla som var närvarande på årsmötet, givetvis även revisorn Tomas Jonsson, Strömsrum, som tyvärr inte hade möjligthet att vara med på mötet i går. Vill även tacka Lindås Folkets Hus för den utmärkta servicen som vi fick för att genomföra årsmötet, Konsum Emmaboda för den goda maten. Ett särskilt tack till Joakim Nyström och Kaj Raving från Nybro för deras medverkan i vårt årsmöte.

Inga kommentarer: