lördag, september 29, 2012

Sista matchen i sexan

Den sista matchen 2012 och tillika den sista matchen för Johansfors i sexan spelas i eftermiddag mot Alsterbro/Kronofors IF. Allt är ju avgjord och den spänningen som finns är att se om JIF vinner alla sina nio hemmamatcher denna säsong.

Alsterbro/Kronofors hittar vi näst sist i tabellen med nio poäng på 17 matcher. Tre segrar och fjorton förluster. Målskillnad 29:46. Senaste matchen A/K spelade var hemma mot Flygsfors/Gadderås där man förlorade med 2:3. Bästa målskyttar i A/K är Dennis Lagercrantz med sex mål och Kastriot Pacoli som gjort fyra. Matchen mellan lagen på vårsäsongen slutade 5:2 till Johansfors. 

Johansfors är som bekant klara för femman nästa säsong efter en bra genomförd säsong. 15 segrar, en oavgjord och en förlust har det blivit inför säsongsavslutningen. Poängskörden är 46 och målskillnaden 65:25. Det är naturligtvis siffror som talar för sig. Adam Wellrup kan vinna skytteligan i dag han har gjort 16 mål, ett mål mer än tvåan Isak Ziegenfeldt, Bäckebo. Även Andreas Cornelsen har chans att vinna då han gjort 14 mål.  Ska bli spännande att följa hur den kampen slutar. Ska också bli intressant att se om Patrik Nordström står även i dag och vår ordinarie målvakt Axel Karlsson spelar på topp. Denna konstellation spelade i segermatchen borta mot Skruv förra helgen. Vi dras med skador men efter dessa förutsättningar så ställer Johnny Elm upp med bästa tänkbara lag i denna avslutningsmatch.  

De senaste åren har avslutningsmatchen gällt mycket, vi minns alla den dramatiska matchen mot Örsjö för två år sen då vi var tvungna att vinna för att nå kvalet och vände 0:2 till seger 3-2 under sista halvtimmen. Om ni inte minns kan ni läsa om den matchen här.  I fjol säkrade vi en kvalplats via seger över Lenhovda med hela 8:0. Dagens match är betydelselös men jag tror ändå på en underhållande match där Johansfors naturligtvis är storfavoriter. Nästa gång Johansfors spelar hemma på IP då är det i Division fem nästa vår. Det är något att se fram emot.

Alsterbro/Kronofors hemma under 2000-talet (hemmalagets siffror först)
Inga möten-.

Inga kommentarer: